Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η Σερβική Δημοκρατία θα χρηματοδοτήσει την ταινία "Το γεφύρι του Δρίνου" που θα σκηνοθετήσει ο Εμίρ Κουστουρίτσα

Την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το γεφύρι του Δρίνου» του Ίβο Άντριτς θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Μίλοραντ Ντόντικ μετά από συνάντηση με τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο κ. Ντόντικ ανέφερε ότι η Σερβική Δημοκρατία θα εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η πόλη Βίσεγκραντ και η τοποθεσία, στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας, να προβληθούν διεθνώς.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα συμβάλουν στην τουριστική και πολιτιστική προβολή του Βίσεγκραντ, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα τόνισε ότι για τις ανάγκες της ταινίας, γύρω από τη γέφυρα του Δρίνου, στο Βίσεγκραντ θα ανεγερθεί μία πόλη από πέτρα και ότι «στην ταινία ο ίδιος άνθρωπος θα γεννηθεί τρεις φορές, ώστε να περιληφθεί χρονική περίοδος 300 ετών».

Δεν έγινε γνωστό πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα Ίβο Άντριτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου