Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Γ.Καρατζαφέρης: "Τι τον θέλουμε τον 13ο μισθό"

Με τον 13ο μισθό τα “έβαλε” από το βήμα της Βουλής ο Γ.Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η οικονομία χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές.
“Τι είμαστε; Πλούσιο κράτος και θέλουμε 13ο μισθό”, είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί με μεγάλη προσοχή το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο αριθμός τους είναι υπερβολικά μεγάλος και δεν νοείται να αυξηθεί περισσότερο, ενώ δεν απέκλεισε πάγωμα ή μείωση μισθών αν αυτό είναι απαραίτητο.
Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Τόνισε ότι η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή να επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και δημοσιονομικής ισορροπίας. Ο κ. Σαχινίδης πρόσθεσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τις κερδοσκοπικές κινήσεις και «δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση σε κανέναν ‘ραντιέρη’ να εκμεταλλευθεί».
Η κόντρα συνεχίστηκε και για τις εκλογές.
Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να αποδώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους από τους αξιωματούχους της ΝΔ ευθύνονται για τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Αναφορικά όμως με τον αφορισμό του κ. Σαχινίδη για «νωπή και ισχυρή εντολή» κάλεσε την κυβέρνηση να μην επαναπαύεται «γιατί μπορεί να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, εκτός αν κάποιοι σας τη χαρίσουν, όπως έκαναν το 1995 και σας άφησαν στην κυβέρνηση δέκα χρόνια».
Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «ότι συνεχίζεται το σήριαλ της πολυκατοικίας με αναταραχή όμως και με κάποιους να αναζητούν νέους ρόλους και να κρατούν το καρότο του Μαρτίου»: «Η ΝΔ, ως γνωστόν έχει ήδη δεσμευθεί για τον Κάρολο Παπούλια, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Αναμένω και τη δική σας και μάλιστα σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου