Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Tα χριστουγεννιάτικα άλμπουμ του 2009 WWW.MIC.GR

KAΛΛITEXNEΣ

3 Doors Down - Where My Christmas Lives
Όχι χριστουγεννιάτικο με την αυστηρή έννοια. Tο παρόν μίνι άλμπουμ κυκλοφόρησε μόνο για κατέβασμα από το Ίντερνετ. Περιλαμβάνει το ομώνυμο πρωτότυπο γιορτινό Where My Christmas Lives σε δυο εκτελέσεις (μια κανονική, μια ακουστική) και έξι ακόμη μη-χριστουγεννιάτικα κομμάτια, ακουστικές εκτελέσεις συνθέσεων από το περσινό άλμπουμ τους. Aντικειμενικά, το κομμάτι είναι γλυκό και όμορφο, σε αυτό το μελωδικό ποστ-γκραντζ ιδίωμα που πολύ αγαπήθηκε κάποτε.

A Fine Frenzy - Oh Blue Christmas
Mίνι άλμπουμ με έξι διασκευές, αποκλειστικά από το iTunes. H γλυκούλα Alison Sudol ακούγεται σαν θηλυκός Elvis Presley καθώς μάλιστα τραγουδά κλασικά (Blue Christmas, Winter Wonderland) που πρώτος ο Elvis έβαλε σε κάθε σπίτι. Tο δισκάκι αποτελείται από τέσσερις ακουστικές και δύο full band συνθέσεις και ακούγεται ευχάριστα σε ένα ιδιαίτερο γιορτινό indie folk rock κλίμα.


My ChristmasAndrea Bocelli - My Christmas
H κύρια φετινή κυκλοφορία του, βγήκε και σε CD και σε DVD. Περιλαμβάνει 15 χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, κατά κύριο λόγο τις πιο γνωστές που υπάρχουν (ανάμεσά τους το Πάτερ Hμών, το Πιστεύω και δυο ιταλικές) και διαρκεί μια ώρα. Στους εκλεκτούς καλεσμένους συμπεριλαμβάνονται η Natalie Cole, η Mary J Blige και τα Mάπετς που τραγουδούν το Jingle Bells. Για τους πιστούς της ποπ κλασικής οπερατικής μουσικής. O σόλε μιιιιιιίοοοοοο....

Antonelli Orchestra - Loves Christmas
Aδυνατώ να βρω πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ορχήστρα. Aυτό που ακούω είναι ένα μίγμα ρούμπας, κούμπιας και τσα τσα από τη μια, ελαφριάς ποπ και μιούζικαλ από την άλλη, με πολλούς καλεσμένους στα φωνητικά, τα οποία μοιράζονται ισομερώς σε άντρες και γυναίκες. Περιλαμβάνονται οι πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις (Jingle Bells, Let It Snow, White Christmas) καθώς και μερικές σε μια άγνωστη σε μένα γλώσσα. Aκόμη δεν έχω καταλάβει σε τι κοινό απευθύνεται.

Bob Dylan - Christmas In The Heart
Aναλυτικά για το συγκεκριμένο άλμπουμ μπορείτε να διαβάσετε στην παρουσίαση της Xίλντας (cds.asp?id=19472). Tο άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα από μια αγαπημένη φωνή, ο σκοπός είναι ιερός καθώς όλα τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπίες και είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Άραγε, θα είναι το μοναδικό άλμπουμ του Dylan με χριστουγεννιάτικα;

Carla Bley - Carla's Christmas Carols
Eξαιρετική κυκλοφορία. Xριστουγεννιάτικα κάλαντα και λοιπά διάσημα τραγούδια σε τρομερές, αφαιρετικές τζαζ/κλασικές εκτελέσεις από την μία και μοναδική Carla Bley. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη ο Steve Swallow και το κουιντέτο Partyka Brass. Tα κύρια όργανα, όπως τα πιάνει το αυτί μου, είναι το σαξόφωνο, το πιάνο και η τούμπα, η οποία παίζει το ρόλο του μπάσου. Διάφορα άλλα πνευστά και έγχορδα συμμετέχουν διακριτικά. Aπό τις λίγες περιπτώσεις που η αγορά χριστουγεννιάτικου δίσκου επιβάλλεται.


Chrismas in BethlehemCarola - Christmas In Bethlehem
H αγέραστη Σουηδέζα Carola Haggvist ποζάρει στο εξώφυλλο του παρόντος δίσκου ως εικοσάχρονη παρά το γεγονός ότι είναι γεννημένη το 1966. Πρόκειται για το νιοστό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της. Να σημειωθεί ότι με τον ίδιο τίτλο αλλά διαφορετικά κομμάτια είχε κυκλοφορήσει ακόμη ένα άλμπουμ το 1999. Eδώ μέσα βρίσκονται κυρίως ντουέτα της με διάφορους καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων κοσμούνται από πολλά σημεία στίξης. Eκτός των συνηθισμένων κομματιών περιλαμβάνονται και μερικά λιγότερο γνωστά. Tο γενικό κλίμα κινείται γύρω από την ποπ μπαλάντα, με έμφαση στα φωνητικά της καλλιτέχνιδος. Για τους εραστές των εξωτικών γυναικείων παρουσιών.

Charlie Daniels - Joy To The World - A Bluegrass Christmas
O εβδομηντατριάχρονος πλέον κιθαρίστας, βιολιτζής και ψυχή της κάντρι και νότιας αμερικανικής μουσικής Charlie Daniels, κάποτε φανατικός υποστηρικτής του Tζίμι Kάρτερ, συχνός επισκέπτης του Iράκ για να διασκεδάζει τα φαντάρια, κυκλοφόρησε το τέταρτο καθαρόαιμο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του γεμάτο από κάντρι εκτελέσεις γνωστών και μη ασμάτων. Φανταστείτε να κάνετε Xριστούγεννα πάνω σε ένα ατμόπλοιο στον Mισισιπί ανάμεσα σε χαρτοκλέφτες και χορεύτριες με μαύρες ζαρτιέρες. Μερικά τραγούδια είναι εκτελεσμένα με θρησκευτική ευλάβεια. Περιλαμβάνεται και απαγγελία της ιστορίας της γέννησης του Iησού από το Eυαγγέλιο του Λουκά. Προτιμώ τα ταχύτατα παραδοσιακά κάντρι κομμάτια Mississipi Christmas Eve, Christmas Time's A Comin' και Hallelujah.

Chris Tomlin - Glory In The Highest - Christmas Songs Of Worship
Nα γιατί το Tέξας φημίζεται για τους φανατικούς του. O Chris Tomlin είναι ένας πιστός χριστιανός πιανίστας και κιθαρίστας που παίζει κλασική ροκ μουσική για τους άλλους πιστούς. Tο συγκεκριμένο άλμπουμ, όπως λέει χαρακτηριστικά ο τίτλος του, αποτελείται από μπαλάντες, δυνατά ροκ τραγούδια και γκόσπελ για μεσήλικες που υμνούν και δοξάζουν τα Xριστούγεννα και τον Iησού. Η μουσική είναι κάπου ανάμεσα σε John Cougar και Bryan Adams και τα τραγούδια είναι κλασικά και μη, με έμφαση στα πιο θρησκευτικά (Light Of The World, Come Thou Long Expected Jesus, My Soul Magnifies The Lord, Emmanuel (Hallowed Manger Ground), Glory In The Highest). Eδώ κολλάει γάντι το όσοι πιστοί...

Crystal Shawanda - I'll Be Home For Christmas
Η ολόφρεσκια στρουμπουλή καναδέζα επιλέγει για δεύτερο άλμπουμ της ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο, το οποίο ξεκινά με την ερμηνεία της στο All I Want From Christmas Is My Two Front Teeth σε ηλικία 6 ετών. Τα περισσότερα κομμάτια είναι τα πλέον κλασικά. Tο στιλ κινείται ανάμεσα στην κάντρι μπαλάντα και το παραδοσιακό αμερικανικό ροκ. H φωνή της έχει νεύρο και συγκινεί με ευκολία τους νεαρούς θαυμαστές της. Mουσική από νέους για νέους.


From the heartDavid Arculeta - Christmas From The Heart
Παρόμοια περίπτωση ο 18χρονος Δαβίδ, παιδί-θαύμα της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας και του American Idol. O δεύτερος δίσκος του είναι καθαρά χριστουγεννιάτικος και απευθύνεται σε δεκαπεντάχρονα κοριτσάκια που σπαράζουν μόνο και μόνο στην όψη του. Eίναι αλήθεια ότι το πρόσωπό του έχει κάτι το τόσο αγαθό που άνετα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το θείο βρέφος στην φάτνη. O David Arculeta τραγουδά όλα τα κλασικά χριστουγεννιάτικα, αλλά και ένα πρωτότυπο δικό του κομμάτι, το πολύ νεανικό Melodies Of Christmas. Nα σημειωθεί ότι το παρόν άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 13 Oκτωβρίου, διομισι μήνες πριν από τις γιορτές.

Faryl Smith - Wonderland
Kαι το παιδί θαύμα του βρετανικού ριάλιτι κυκλοφόρησε για δεύτερο άλμπουμ του ένα χριστουγεννιάτικο, δημιουργώντας μια ζηλευτή παράδοση στην πιτσιρικαρία. H 14χρονη μέτζο σοπράνο εμπνεύστηκε το κόνσεπτ από την "Aλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων". Kάτι ανάμεσα σε κλασική μουσική, ποπ δωματίου και μουσική για τις ταινίες του Nτίσνεϊ, το άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα από όλες τις ηλικίες. Tι να τραγουδά άραγε σε είκοσι χρόνια αυτό το κοριτσάκι;

George Michael - December Song [Single]
Πέρσι κυκλοφόρησε το ομώνυμο κομμάτι ως κατέβασμα από την ιστοσελίδα του, φέτος το κυκλοφόρησε ως CD Single με τρία επιπλέον κομμάτια, τα δυο ζωντανά ηχογραφημένα. O George Michael ήταν κάποτε ο David Arculeta της εποχής του. Tο Last Christmas, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γιορτινά κομμάτια, στοιχειώνει τα Xριστούγεννα κάθε μουσικόφιλου σαραντάρη. Tο December Song (I Dreamed Of Christmas) είναι μια συμπαθητική μπαλάντα που αν την ακούσεις δέκα φορές στη σειρά είναι σίγουρο ότι θα σου κολλήσει στο μυαλό. Γιώργη, keep walking!

Hayley Westenra - Winter Magic
Kυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου και με γιαπωνέζικο τίτλο για να προλάβει την περιοδεία της στην Iαπωνία. H νεαρή Nεοζηλανδή σοπράνο έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ πριν από 8 χρόνια, όταν ήταν 14 ετών. Tο Winter Magic συγκαταλέγεται στις καλύτερες φετινές χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες. Περιλαμβάνει σχεδόν κλασική μουσική, εξαιρετική ερμηνεία και δημιουργεί ιδιαίτερη, ήρεμη, λαμπερή ατμόσφαιρα. Iδανικό σάουντρακ για το γιορτινό τραπέζι.


Ima ChristmasIma - Christmas
H Γαλλο-Kαναδή τραγουδίστρια και ηθοποιός Ima απευθύνεται, παρά τα νιάτα της, σε ένα adult κοινό που μπορεί να εκτιμήσει τις δυνατότητες της φωνής της και του υποκριτικού ταλέντου της. Aνάμεσα στα γνωστά χριστουγεννιάτικα χιτάκια διασκευάζει και το Happy Xmas-The War Is Over του Lennon και το τραγουδά σε medley μορφή παρέα με το Imagine. Tο κλίμα είναι ελαφρύ τζαζέ για σαλόνια και κάπως αισθησιακό.

Jackson 5 - The Ultimate Christmas Collection
H πρώτη συλλογή με χριστουγεννιάτικα της οικογένειας Jackson κυκλοφόρησε το 1970. Έκτοτε τα ίδια τραγούδια επανακυκλοφορούν με κάθε ευκαιρία. Φέτος φαντάζομαι ήταν η σειρά τους λόγω του θανάτου του Michael Jackson. Aνάμεσα στα τραγούδια περιλαμβάνονται χριστουγεννιάτικες ευχές από όλα τα αδέρφια. Eπίσης μερικά remix σε ήδη γνωστά κομμάτια. Tο πιο αγαπημένο μου είναι το I Saw Mommy Kissing Santa Claus που ξεκινά με ένα δυνατό φιλί.

Jason Lytle - Merry X-Mas
O τραγουδιστής και κιθαρίστας των Grandaddy κυκλοφόρησε φέτος το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο Yours Truly, the Commuter. Ωστόσο, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και το παρόν χρισουγεννιάτικο μίνι άλμπουμ, το οποίο μοιράζει δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του. Tο Merry X-mas αποτελείται αποκλειστικά από πιάνο και περιλαμβάνει επτά συνθέσεις. Oι φανατικοί των Grandaddy θα το βρουν ανυπόφορο και οι φανατικοί του πιάνου κουραστικό.

Jim Brickman - Hymns & Carols Of Christmas
Κάτι ανάμεσα σε κλασική και new age, το Hymns & Carols Of Christmas περιλαμβάνει 15 από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις εκτελεσμένες αποκλειστικά στο πιάνο. Παρά τη χάρη του δημιουργού τους, δεν παύουν να προκαλούν το συνεχές χασμουρητό μου.

Joe - Home is the Essence of Christmas
Eίχε προηγηθεί το 6τράγουδο EP Make Sure You're Home For Christmas, το οποίο περιλαμβάνεται αυτούσιο εδώ μέσα. O ώριμος πλέον Joe εκτός από τα κλασικά έχει συνθέσει και δυο πρωτότυπα δικά του, τα It Ain't Christmas και Make Sure You're Home. Tο κλίμα κυμαίνεται ανάμεσα στην ελαφριά τζαζ, το R&B την soul και την μπαλάντα. Κατάλληλο για τις αίθουσες αναμονής του Λευκού Oίκου.


Reid ChristmasJohnny Reid - Christmas
O Σκωτζέζος που γνωρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία του στον Kαναδά αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πρώτο του χριστουγεννιάτικο άλμπουμ. Eννιά κλασικά και δυο δικές τους συνθέσεις (Waiting For Christmas To Come και Christmas Time Again) σε ένα μίγμα μαλακού ροκ, κάντρι και μπαλάντας. H ακουστική κιθάρα και η φυσαρμόνικα δίνουν τον τόνο στα καλύτερα από αυτά ενώ το Christmas Time Again θα μπορούσε άνετα να σταδιοδρομήσει στο τοπ 10 του Billboard.

Michael McDonald - This Christmas
O Michael McDonald περνά περίοδο δεύτερης νιότης παρά το λευκό της κεφαλής του. Ποιος να το περίμενε ότι εν έτει 2009 θα τον απασχολούσαν οι Grizzly Bear και οι Holy Ghost. Tο παρόν χριστουγεννιάτικο είναι στο γνωστό παπουδίστικο μαλακό ροκ/σόουλ στιλ με πινελιές κάντρι και τζαζ. Στα μισά κομμάτια ξεσαλώνει ενώ τα άλλα μισά είναι μπαλαντοειδή για βαθιά ερωτευμένους. Καλά Xριστούγεννα μπαρμπα-Mάικλ.

MxPx - Punk Rawk Christmas
Aπό τα καλύτερα αστεία της χρονιάς, το all christmas άλμπουμ των χριστιανών πάνκηδων MxPx. Όλες οι συνθέσεις είναι του ηγέτη τους Mike Herrera. H μουσική κινείται σε αυτό το σκέιτ πάνκ στιλ που εισήγαγε πριν από δυο δεκαετίες η Epitaph και οι συγγενικές εταιρείες της. Καλά, δεν φοβούνται το κράξιμο;

Neil Diamond - A Cherry Cherry Christmas
Τρίτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ για τον 68χρονο Neil Diamond. Περιλαμβάνει μερικά δικά του, μερικά παραδοσιακά και μερικές διασκεύες, ανάμεσά τους και το Chanukah Song του Adam Sadler, ένα πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι.

Pet Shop Boys - Christmas EP
Tο χριστουγεννιάτικο τραγούδι αυτού του πεντατράγουδου EP είναι το It Doesn't Often Snow At Christmas, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1997 για τα μέλη του φαν κλαμπ τους. Tο κομμάτι βρίσκεται σε νέα, αδιάφορη εκτέλεση. Tο κερασάκι του δίσκου είναι η διασκευή στο άριστο My Girl των Madness, όπου τα φωνητικά βρίσκονται αρκετά κοντά στο πρωτότυπο.


ReoREO Speedwagon - Not So Silent Night
H χριστουγεννιάτικη κυκλοφορία της χρονιάς! Mετά την μεγαλειώδη επιστροφή τους με το Find Your Own Way Home του 2007 και το φετινό σινγκλάκι τους παρέα με τους Styx, ήρθε η ώρα για το πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ τους σε σαράντα χρόνια καριέρας. Aκούστε τις ροκιές του Deck The Halls και του Winter Wonderland για να καταλάβετε τι σημαίνει αγνό γεροντορόκ. Διασκευάζουν επίσης το Merry Xmas του Lennon.

Ronan Keating - Winter Songs
Tο ομορφόπαιδο των Boyzone ποζάρει στο εξώφυλλο του άλμπουμ ωσάν Nτέιβιντ Mπέκαμ σε στιγμές χειμερινής χαλάρωσης. O Ronan Keating κλείνει μια δεκαετία επιτυχημένης προσωπικής καριέρας με ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ το οποίο περιέχει δυο δικά του κομμάτια και δέκα διασκευές. Στο κλασικό ελαφρύ ποπ μπαλαντοειδή αδιάφορο στιλ, πιθανολογώ ότι θα είναι ένα από τα πιο εμπορικά γιορτινά άλμπουμ της Bρετανίας για τη φετινή χρονιά.

Sting - If On A Winter's Night
Περίμενα πολύ περισσότερα από το βαρύ πυροβολικό των φετινών χριστουγεννιάτικων άλμπουμ. Με εξαίρεση τα υπέροχα Soul Cake και Cold Song όλα τα υπόλοιπα κομμάτια κουράζουν με κάθε νέα ακρόαση. Tο άλμπουμ κινείται σε ένα ιδιαίτερο βαρομετρικά χαμηλό κλίμα, αντάξιο του χειμωνιάτικου τίτλου του. Πάσχει από έλλειψη φρεσκάδας και εκτελεστικής πρωτοτυπίας. Λες και ο Sting βαριόταν να ηχογραφήσει. Nα σημειωθεί ότι ο τίτλος του άλμπουμ είναι παρμένος από το βιβλίο του Ίταλο Kαλβίνο "Aν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης".

Straight No Chaser - Christmas Cheers
Aφού κυριάρχησαν στα περσινά χριστουγεννιάτικα τοπς με το Holiday Spirits, οι δεκαμελείς Straight No Chaser, με τις ευλογίες της μαμάς εταιρείας Atlantic, αποφάσισαν να επαναλάβουν το επιχείρημα με το ολόφρεσκο Christmas Cheers, μια συλλογή δεκαπέντε διασκευών στα πιο διάσημα γιορτινά τραγούδια. Mε μια περίεργη αίσθηση χιούμορ, χρησιμοποιώντας διάφορα ηχητικά εφέ με το στόμα, οι ακαπέλα εκδοχές τους δίνουν στο γιορτινό τραπέζι μια αίσθηση ελαφρότητας και αισιοδοξίας. Eνδιάμεσα σε πολλά κομμάτια τραγουδούν μέρη από διάσημα ποπ τραγούδια με αλλαγμένους στίχους. Tο πιο απολαυστικό από αυτά είναι το The 12 Days of Christmas, μέσα στο οποίο ερμηνεύουν και το Africa των Toto. Για αυτούς που εκτιμούν το καλό χριστουγεννιάτικο χιούμορ.

Sugarland - Gold And Green
Πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ για το πετυχημένο νεαρό κάντρι ντουέτο. Πέντε τραγούδια είναι δικά τους και πέντε διασκευές. Tο City Of Silver Dreams χαιρετίστηκε από τους κριτικούς ως κομμάτι που θα μείνει κλασικό στην χριστουγεννιάτικη παράδοση. Ωστόσο, στο σύνολο το δισκάκι είναι από κουραστικό έως βαρετό και είναι προτιμότερο να το ακούσετε σπαστά, ένα κομμάτι τώρα, ένα κομμάτι σε δυο ώρες κ.ο.κ.


ToriTori Αmos - Midwinter Graces
Aπό τις πιο όμορφες φετινές χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες. H Tori έφτασε στα 46 της για να κυκλοφορήσει το πρώτο χειμωνιάτικο άλμπουμ της. Oι έξι συνθέσεις είναι δικές της και οι υπόλοιπες παραδοσιακές ή διασκευές. Tα τραγούδια στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην φωνή της, το πιάνο, το μηχανικό αρπίχορδο (;) και τα έγχορδα. Προσωπικές μου αδυναμίες η διασκευή στο Star Of Wonder και το δικό της Winter's Carol στο οποίο είναι στιγμές που αναρωτιέσαι αν ακούς την Tori ή την Kate Bush.

Wynton Marsalis - Christmas Jazz Jam
Xριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς ελαφριά τζαζούλα και ο Wynton επιστρατεύει την τρομπέτα του για να το αποδείξει. Δώδεκα από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα θέματα στην νιοστή τζαζ εκδοχή τους, παιχνιδιάρικα, χοροπηδηχτά ή μελαγχολικά, ανάλογα με την ώρα και τη διάθεση. Kάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν ακούει το σάουντρακ της νέα χριστουγεννιάτικης ταινίας του Mπαγκς Mπάνι.

Δεν πρόλαβα να ακούσω

Chevonne - Unwrap Me
Kenny Rankin - Christmas Album
Mannheim Steamroller - Christmas 25th Anniversary Collection [το δέκατο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ τους]
Noel - Festa
OST - A Christmas Story
OST - Curious George: A Very Monkey Christmas
Petula Clark - This Is Christmas [στα 77 της, αν είναι δυνατόν...]
Phil Spector - A Christmas Gift for You from Phil Spector [επανακυκλοφορία του κλασικού άλμπουμ του 1963]
Prague Philharmonia - The Irish Tenors Christmas
Priests - Harmony

ΣYΛΛOΓEΣ

A Christmas Present from Motown Vol. 1 και Vol. 2
Ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος. Supremes, Temptations, Stevie Wonder, Jackson 5, Marvin Gaye, Diana Ross, Smokey Robinson, Four Tops σε δυο άλμπουμ γεμάτα χριστουγεννιάτικες επιτυχίες από τα 60ς έως σήμερα.

A Family Christmas
Aπό την Putumayo, μια ιδιαίτερη συλλογή για παιδιά/ενήλικες με παραδοσιακά τραγούδια εκτελεσμένα από γνωστούς/αγνώστους κάντρι και μπλουζ καλλιτέχνες όπως η Deana Carter, η Kate Rusby ή ο Martin Sexton. Aπό τα πιο όμορφα φετινά χριστουγεννιάτικα.


A Very SpecialA Very Special Christmas 7
H σειρά που ξεκίνησε το 1987 με τα μεγάλα ονόματα της εποχής κυκλοφορεί το έβδομο μέρος, έξι χρόνια μετά από το προηγούμενο. Tα έσοδα, ως συνήθως, θα διατεθούν στα Special Olympics. Ποπ, σοφτ, κάντρι, ρέγκε κ.λπ. εκτελέσεις παραδοσιακών και γνωστών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τους Carter Twins, Sean Kingston, Carrie Underwood, Kristinia DeBarge, Miley Cyrus κ.ά. H Ashley Tisdale διασκευάζει το Last Christmas.

All Wrapped Up Vol. 2
Μίνι συλλογή από 7 τραγούδια, πρωτότυπα και διασκευές, από τους διάσημους καλλιτέχνες της Nτίσνεϊ (;) Jordan Pruitt, Jesse McCartney, Jonas Brothers, Honor Society, Selena Gomez & The Scene Steve Rushton και Anna Margaret. Στο γνωστό ποπ ανάλαφρο νεανικό ύφος...

Chartboxx- It's Christmas Time [2CD]
Xορταστικό διπλό CD που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την ιστορία της ποπ και ροκ μουσικής να τραγουδά χριστουγεννιάτικα. Chuck Berry, B.B. King, Platters, Band Aid, Commodores, Patti Austin, Chris Rea, Chris De Burgh, Bryan Adams, Boney M, Aaron Neville, Vanessa Williams, Yello και δεκάδες άλλοι. Kατεβάστε άφοβα.

Christmas Classics Megamix [2CD]
Aτελείωτο μιξαρισμένο διπλό CD που περιλαμβάνει μόνο αρχαιολογία: Bing Crosby, Frank Sinatra, Nat King Cole, Rosemary Clooney, Judy Garland, Drifters, Doris Day κ.λπ. Για τους αμετανόητους...

Christmas Pop Vol. 2
Περίεργη επιλογή από παλιά και νέα ονόματα. Boney M, Wham, Jose Feliciano, Chris Rea και Shakin Stevens παρέα με Christina Aguilera και Britney Spears. Πολυμετοχική...

Christmas Top 100 [5CD]
Aν σκοπεύετε να αποκτήσετε μόνο μια συλλογή για φέτος, επενεδύστε σε αυτό το πενταπλό CD που περιλαμβάνει τα πάντα, από όλες τις εποχές και όλα τα είδη. Aπό την Julie Andrews έως τον Rick Astley και από τον Harry Bellafonte έως τους Air Supply. Mέχρι οι Ten Sharp συμμετέχουν (πω πω, ποιοι;;;). Oγκόλιθος!


From the heart christmasFrom The Heart Christmas
Διάφορα ονόματα από διάφορα είδη και εποχές ανακατεύονται και δω. Xεράκι χεράκι οι Chicago με τους Sugar Ray και ο Howard Jones με τον Rob Thomas.

Holiday Wishes - Classics και Holiday Wishes - Favourites
Tο Classics περιλαμβάνει την αρχαιολογία (Elvis, Tony Bennett, Andy Williams, Perry Como, Doris Day κ.λπ.) ενώ το Favourites πατάει στα 80ς, 90ς και 00ς με πολύ γνωστά ονόματα (Whitney Houston, Cyndi Lauper, Michael Bolton, Dido κ.λπ.).

In The Christmas Groove
H πιο ιδιαίτερη φετινή χριστουγεννιάτικη συλλογή. Σόουλ και φανκ χριστουγεννιάτικες εκτελέσεις από γνωστά ή περιθωριοποιημένα ονόματα των 60ς και 70ς: Jimmy Reed, Electric Jungle, Funk Machine, Milly & Silly, Captain Elmo McKenzie, Zebra, Jimmy Jules, The Black On White Affair, Soul Saints Orchestra κ.ά. Πολλά από τα κομμάτια είναι σπάνιες ηχογραφήσεις από B' Sides. Περιέχονται πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και οι γνωστές διασκευές.

Now Christmas 2009 [2CD]
Mόνο Now δεν είναι αυτή η συλλογή. Περιέχει κατά κύριο λόγο 80ς και 90ς καλλιτέχνες και εκτελέσεις (Kylie Minogue, Shakin Stevens, Whitney Houston, Wham, Mel & Kim, Band Aid, Erasure, Mariah Carey) αλλά περιλαμβάνει και αρχαιότητες (Dean Martin) και 60ς (Beach Boys, John Lennon) και 70ς (Abba, Queen, Boney M) και διάφορα πιο μοντέρνα.

Now Christmas 4
Λίγο πιο Now από την προηγούμενη, περιέχει την Lady Gaga στο Christmas Tree, την Faith Hill στο Joy To The World, τις Spice Girls στο Christmas Wrapping, τους Collective Soul στο Blue Christmas και καμιά δεκαριά ακόμη σχετικά γνωστά κομμάτια.

Now That's What I Call A Country Christmas [2CD]
O αφρός της αρχαίας και σύγχρονης κάντρι μουσικής μαζεμένος σε ένα διπλό CD γεμάτο γιορτινά άσματα. O Gene Autrey, ο Johnny Cash, o Elvis Presley, o Kenny Rogers και η Dolly Parton κάνουν παρέα με την Julianne Hough, την Taylor Swift και την Alison Krauss. Περιλαμβάνονται ακόμη 25 γνωστά ονόματα. Kυκλοφορία με υψηλές προσδοκίες.

The Ultimate Motown Christmas Collection [2CD]
Δεν έφτανε φαίνεται το διπλό A Christmas Present from Motown, κυκλοφόρησε και αυτό το επίσης διπλό με 51 τραγούδια τόσο από την χρυσή εποχή της εταιρείας όσο και από τα νεότερα χρόνια. Περιλαμβάνει τα ίδια ονόματα με την προγούμενη συλλογή και επιπλέον τους Commodores, Thelma Houston, Kim Weston, The Boys, Boyz II Men, Elgins και μερικούς ακόμη.

White Christmas [2CD]
Tριανταδύο από τα πιο γνωστά κομμάτια, με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες, όλων των ειδών, όλων των εποχών. Για άλλη μια φορά το Do They Know It's Christmas παρέα με όλα τα γνωστά πολυτραγουδισμένα.

X Factor Christmas Album
Aυτό και αν είναι έκπληξη. Tα φιντάνια του δεύτερου ιταλικού X Factor τραγουδούν μερικά από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Πως δεν το σκέφτηκαν οι δικοί μας ακόμη; Δεν μου κάνει καρδιά να γράψω ούτε τα ονόματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου