Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια στην Καβάλα

Οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ανέλαβαν την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Καβάλα στις 16 Δεκεμβρίου 2009. Ακολουθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, όπως την έστειλαν οι ίδιοι με email, στη zougla.gr.

«Όσες πόλεις ζουν στης ησυχίας τη θολή νέκρα, απ' τη δειλία τους έχουν βλέμμα θολό, δίχως λάμψη περηφάνιας»
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για ποιο λόγο όλοι μας δουλεύουμε, για να ικανοποιήσουμε τις άρρωστες φιλοδοξίες του κάθε τραπεζίτη, για να σκύψουμε για ακόμη μια φορά το κεφάλι μπροστά στους χρηματολάγνους του Σ.Ε.Β. ? Αναρωτηθήκαμε ποτέ για ποιο λόγο τρέμουν όλοι τα δάνεια των τραπεζών?

Στις 6/12/08 η άρχουσα τάξη εδειξε το πραγματικά άρρωστο πρόσωπό της με μπάτσους να καταρρέουν πάνω στην ψυχολογική πίεση της ίδιας τους της εξουσίας. Πυροβολισμοί, συγκρούσεις, κοινωνική οργή, ένας πόλεμος ξεκίνησε σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που μας εξουσιάζουν. Η καταστολή έχει πολλά πρόσωπα και μας τα δείχνει κάθε μέρα.. οι μπάτσοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, η εκκλησία, ακόμα και ο ίδιος μας ο εαυτός !!!!

Την Τετάρτη 16/12/09 επιλέξαμε να χτυπήσουμε τους εξής στόχους: -alpha bank- τράπεζα κύπρου- -ταχυδρομικό ταμιευτήριο- -fb bank- -εθνική τράπεζα- -ένα όχημα της ΟΠΚΕ- (Κανένα κατάστημα και κανένα όχημα δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά.)

Μ΄ αυτή την πράξη μας δώσαμε φωνή σε όλους αυτους που υποφέρουν από την εμπορευματοποίηση της ζωής τους, τους σκλάβους των δανείων, τους οργισμένους μα φοβισμένους μικροαστούς, τους έντρομους νεαρούς από τη βία της αστυνομίας. Αυτή η πράξη μας ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να σεβαστούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας μικρής πόλης, πνιγμένη στα δάνεια και την αστυνομοκρατία.

Στις 6/12/09 η πόλη της Κάβαλας θύμιζε εικόνα σεναρίου από λατινοαμερικάνικη χούντα, με ακροβολισμένους κουκουλοφόρους μπάτσους, εξευτελισμούς μέσω προσαγωγών σε άτυχους περαστικούς και επίδειξη ένστολης δύναμης. Μπροστά από τα καταχρεωκοπήμενα καταστήματα της πόλης, άνανδροι πραίτορες χτυπούν την αξιοπρέπεια των κατοίκων. Ένστολοι σπονσοραρισμένοι από τον κόπο τόσων εργατών, κάνουν αισθητή την χυδαία τους όρεξη για βία και έλεγχο. Επιτέλους, ο κάθε μικροαστός θα γνωρίσει τη βία αυτού του κράτους. Θα χάσει τις ανέσεις του, τη βραδινή έξοδό του, το αμάξι του, το κεραμίδι του, την αξιοπρέπεια και περηφάνια του, τον εραστή του, θα χάσει τα παιδιά του και τέλος την ίδια του τη ζωή, αντίθετα από τους έχοντες που δεν θα χάσουν απολύτως τίποτα παρά μόνο θα κερδίσουν περισσότερους σκλάβους.

Ακόμα και σε μια πόλη σαν την Καβάλα είναι αισθητή η κρίση τους... ο χειμώνας είναι η αρχή των άλλων χειμώνων που θα ακολουθήσουν, γεμάτος ανεργία και καταστολή. Θα έρθουν οι μέρες που οι γονείς μας, οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αδιάφοροι φίλοι μας και γνωστοί, θα είναι αυτοί που θα επιτίθενται στις τράπεζες και στους υπηρέτες αυτού του άρρωστου συφερτού και εμείς θα απολαμβάνουμε το θέαμα! Αιτία αυτού η οικονομική κατάσταση του νεοέλληνα, ο οποίος θα εξεγερθεί μόλις χάσει τα αγάθα που με τόσο κόπο απέκτησε, σαν τους τοξικομανείς που αναζητούν τη δόση τους. Η λύσσα μας θα γίνει και δικιά σας λύσσα. Τη βία τους τη νιώθουμε κάθε μέρα, καιρός να απαντήσουμε.

Δολοφονούν νέους ανθρώπους, οικονομικούς μετανάστες, έγκλειστους στα σοφρωνιστικά /ψυχιατρικά καταστήματα, εργάτες. Θα έρθει και η σειρά των αμέτοχων και αδιάφορων μικροαστών. Είμαστε τα παιδιά σας, αυτοί που φτιάχνουν τα σπίτια σας, τα καταστήματά σας, οι υπάλληλοί σας, τα αδέρφια σας, οι φίλοι σας, οι γνωστοί σας...είμαστε ανάμεσα σας. Δεν είμαστε αυτή η χυδαία συμμορία των τραπεζιτών, αστυνομικών, νταβάδων της καθημερινότητας.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ: Β.ΠΑΛΛΗ-Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ-Γ.ΒΟΥΤΣΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ-Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-Η.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ Π.ΜΑΣΟΥΡΑ-Χ.ΧΑΤΖΙΜΙΧΕΛΑΚΗ-Μ.ΓΙΟΣΠΑ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΄09. ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ALFREDO BOΝANO ΚΑΙ Χ.ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟ.

Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν΄ αρνιέσαι ό,τι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν εϊναι να ΄σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία.
ΑΣΚΗΤΙΚΗ ,Νίκος Καζαντζάκης

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου