Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ζίκο: Τους κάναμε χριστουγεννιάτικο δώρο...

Για... χριστουγεννιάτικο δώρο στον Άρη (αλλά, κατά προέκταση, και στον Παναθηναϊκό) έκανε λόγο ο Ζίκο, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Άρη.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ στο παιχνίδι και ηττηθήκαμε. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δίνεις δώρα και εμείς δώσαμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στον Άρη δίνοντάς του την νίκη και το γκολ», δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος προπονητής, ενώ όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν ο Ολυμπιακός χάρισε τη νίκη στον Άρη ή αν οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι, σχολίασε: «Για μένα δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο αν άξιζε να κερδίσει ή όχι. Αυτός που αξίζει να κερδίσει είναι αυτός που βάζει τα περισσότερα γκολ. Εμείς δεν σκοράραμε άρα δεν αξίζαμε να κερδίσουμε».

Για το fair play που δεν τηρήθηκε στο φινάλε από τους παίκτες του εξήγησε: «Υπήρχε fair play όταν ο Γκαλέτι ήταν κάτω; Εγώ δεν ήμουν ποτέ υπέρ να βγάζεις την μπάλα έξω και να αποφασίζουν οι παίκτες. Υπάρχει ένας διαιτητής που αποφασίζει πότε θα πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι και πότε όχι γιατί είδαμε παίκτες να πέφτουν κάτω για να σταματήσουν αντεπιθέσεις. Ο διαιτητής πάντα πρέπει να ξέρει να σταματήσει ένα παιχνίδι όταν πέφτει ο άλλος κάτω. Το να πέφτουν κάτω ποδοσφαιριστές για να σταματήσει ο αγώνας όταν η αντίπαλη ομάδα φεύγει στην αντεπίθεση δεν είναι υπέρ. Και αυτό μετά περνάει και στους φιλάθλους που δυσφορούν και γκρινιάζουν και σηκώνεται ο παίκτης μετά από μισό δευτερόλεπτο. Μόνο ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να σταματάει τον αγώνα».

Για το αν τον προβλημάτισε περισσότερο η κακή εικόνα της ομάδας του ή ήττα τόνισε: «Περισσότερο η κακή εμφάνιση γιατί από τότε που είμαι εδώ δεν έχω δει τον Ολυμπιακό τόσο κακό στο πρώτο ημίχρονο. Απλά δεν ήμασταν εδώ». Ερωτηθείς αν ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει στην παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο μέσα από ένα ματς. Σίγουρα ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές αλλά ένα παιχνίδι δεν είναι κριτήριο».

Για το γεγονός πως χρησιμοποίησε τον Ντομί στα χαφ, ανέφερε: «Ο κύριος λόγος ήταν ότι μεταξύ των δύο που με ρωτήσατε έχει περισσότερα ματς στα πόδια του με τον Τοροσίδη να επανέρχεται από τραυματισμούς και δεν έχει ακόμη επανέλθει με τον χώρο του κέντρου να θέλει περισσότερο τρέξιμο. Για αυτό και δεν τον έβαλα από την αρχή και προτίμησα να τον κρατήσω ως αλλαγή. Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν είναι κυρίως και η θέση του Τοροσίδη στο κέντρο με τους Λεντέσμα και Στολτίδη να είναι τραυματίες με την άλλη λύση που είχα να ήταν ο Κατσικογιάννης και προτίμησα να βάλω έναν παίκτη με εμπειρία».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός «έπεσε» δεύτερος, τόνισε: «Βεβαίως και δεν έχει κριθεί τίποτα. Υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος με όλα να εξαρτώνται από μας. Αν τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια αν και είναι δύσκολο είναι στο χέρι μας. Και εγώ πάντα επαναλαμβάνω στους παίκτες μου το πνεύμα που παίζουν όλες οι ομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό είναι εντελώς διαφορετικά από όλους τους άλλους αντιπάλους. Και είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό μιας και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με λαό και κόσμο και με είδηση. Είναι συνέχεια το όνομά του στην Ευρώπη και προετοιμάζω κάθε εβδομάδα τους παίκτες μου για να είναι προετοιμασμένος για το πνευματικό παιχνίδι που γίνεται».

Για τις εννιά μέρες διακοπές που έδωσε στους παίκτες του διευκρίνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα να έχει περάσει την ένταση που έχουμε περάσει εμείς επί της παρουσίας μου. Νομίζω ότι οι παίκτες μου χρειάζονται και σωματική και ψυχολογική ξεκούραση. Μην νομίζετε ότι τους δώσαμε εννιά μέρες να κάτσουνε στους καναπέδες τους αλλά να κάνουν και δουλειά. Μπορούνε και από μόνοι τους να κάνουνε μερικά πράγματα. Χρειάζεται ξεκούραση και στο μυαλό για να ηρεμήσουνε».

Για τις μεταγραφές εν όψει Ιανουαρίου και αν έχει καταλήξει στις θέσεις που θεωρεί ότι η ομάδα του θα πρέπει να ενισχυθεί δήλωσε: «Έχουνε ήδη γίνει συζητήσεις και για θέσεις και από μένα έχουνε δοθεί ονόματα αλλά μια μεταγραφή δεν γίνεται έτσι απλά αφού παρουσιάζονται εμπόδια και εύχομαι όλα να γίνουνε καλά και να γίνουνε οι μεταγραφές που χρειαζόμαστε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου