Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 121.000 ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ!

Βγαλμένο από τη χώρα του παραμυθιού μοιάζει ένα φωταγωγημένο με 121.000 λαμπιόνια σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδος του Βόλου. Συγκαταλέγεται δίχως αμφιβολία στα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα διακοσμημένα σπίτια στον κόσμο.

Θα το βρείτε στον δρόμο προς την Πορταριά. Η πρωτοβουλία ανήκει σε ιδιώτη από τη Θεσσαλονίκη που διατηρεί σπίτι στην περιοχή αυτή του Πηλίου και είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν κάτι ανάλογο.

Φέτος, ωστόσο, όπως αναφέρει, «το θέαμα θα ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη φαντασία», μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους, με χιλιάδες λαμπιόνια, που θα αναβοσβήνουν σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα.

«Ηδη, όσοι περαστικοί έτυχε να αντικρύσουν τη φωτεινή διακόσμηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού από τις δοκιμές που έγιναν, εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα», δήλωσε στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, είναι τόσο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ώστε να προσφέρει, όπως λέει χαριτολογώντας, 100.000 ευρώ σε οποιονδήποτε του δείξει κάποιο άλλο σπίτι, που θα έχει καλύτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Στις 5.30 το απόγευμα θα ανάψουν στην εξωτερική όψη του σπιτιού και στον αύλειο χώρο του, 121.000 λαμπιόνια, τα οποία καλύπτουν τη διώροφη μεζονέτα 140 τ.μ. και δύο αυλές σε διαζώματα των 100 τ.μ. Τα δέντρα της αυλής θα είναι επίσης στολισμένα, τα μπαλκόνια του σπιτιού θα φωτιστούν σε διάφορα χρώματα, ενώ εντυπωσιακή θα είναι η είσοδος του αύλειου χώρου, με το κιόσκι σκεπασμένο σε γαλάζιους φωτεινούς χρωματισμούς. Στην αυλή, το έδαφος θα είναι πλήρως διακοσμημένο, ενώ έχουν τοποθετηθεί παραστάσεις, κατασκευασμένες με εκατοντάδες λαμπιόνια, όπως η μαμά αρκούδα με τα μωρά της, χιονάνθρωποι, Αϊ-Βασίληδες, αστερίες με πλοκάμια κ.ά.

Για την κατασκευή της συγκεκριμένης «υπερπαραγωγής» ο κ. Παπαδόπουλος εργαζόταν προσωπικά, με τη βοήθεια τριών φίλων του, τους τελευταίους τρεις μήνες, για περισσότερο από 10 ώρες κάθε μέρα, ενώ χρειάστηκε να κάνει ειδικές παραγγελίες τελάρων με φωτάκια και άλλα σχέδια από το εξωτερικό, με κόστος που ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Οσο για την ενεργειακή δαπάνη και το κόστος από την κατανάλωση ρεύματος, το υπολογίζει σύμφωνα με παλαιότερα δεδομένα: όταν το 2005 είχε χρησιμοποιήσει 70.000 λαμπιόνια, είχε δαπανήσει ρεύμα αξίας περίπου 1.500 ευρώ για την περίοδο των εορτών.

«Πιστεύω ότι παρέχω μία καλή υπηρεσία, με υψηλό κόστος και αξίζει τον κόπο. Είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός που δίνει στα παιδιά. Από την προσπάθεια αυτή δεν κερδίζω χρήματα, αντίθετα ξοδεύω πολύ χρόνο, χρήματα και ενέργεια. Δεν έχω δική μου οικογένεια και δικά μου παιδιά και έτσι μπορώ να προσφέρω λίγη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους γύρω μου», επισήμανε ο ιδιοκτήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου