Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου

Ένα χρόνο μετά την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, η ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για την αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου εκείνης της περιόδου. Στόχος η τροφοδότηση ευρωπαίων νομικών με τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να διωχθούν οι υπαίτιοι.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής δικαστής Ντίγια αλ Μάντχουν: "Διαβιβάζουμε ντοκουμέντα, εκθέσεις και αποδεικτικά στοιχεία σε όλα τα διεθνή όργανα που βοηθούν τους Παλαιστίνιους να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη πολιτικούς και στρατιωτικούς υπευθύνους του Ισραήλ και για να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης".

Μέσω αυτής της διαδικασίας, που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, ανεξάρτητοι δικηγόροι της Βρετανίας κατάφεραν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Τζίπι Λίβνι, προέδρου σήμερα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Καντίμα. Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί επίσκεψη της κ. Λίβνι στη Βρετανία, από το φόβο της σύλληψής της.

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός της ισραηλινής εισβολής στα Γάζα, που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2008 και έληξε στις 18 Ιανουαρίου του 2009, ήταν 1.400 Παλαιστίνιοι νεκροί, μεταξύ των οποίων γυναικών και παιδιών και 13 Ισραηλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου