Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν την ταχύτητα αντίδρασης των ατόμων

Η συχνή ενασχόληση με βιντεοπαιχνίδια φαίνεται ότι δεν βελτιώνει μόνο την ταχύτητα αντίδρασης των παικτών όσον αφορά στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά γενικότερα το χρόνο αντίδρασής τους σε διάφορες καταστάσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα Αμερικανών ερευνητών.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες Matthew Dye, Shawn Green και Daphne Bavelier από το Πανεπιστήμιο του Rochester στη Νέα Υόρκη, που μελέτησαν έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια, τα άτομα που ασχολούνται τακτικά με την ψυχαγωγική αυτή δραστηριότητα δεν «χάνουν καθόλου σε ακρίβεια» αυξάνοντας την ταχύτητα αντίδρασής τους είτε στο ίδιο στο παιχνίδι είτε σε άλλες εργαστηριακές δοκιμασίες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στη βελτιωμένη οπτική αντίληψη των χρηστών βιντεοπαιχνιδιών. Η ενασχόληση με τα παιχνίδια αυτά, εξηγούν, αυξάνει την απόδοση των παικτών όσον αφορά στη νοητική εγρήγορση, την οπτική και χωρική μνήμη, καθώς και σε εργασίες που απαιτούν επιμερισμένη προσοχή.

Η εξάσκηση με βιντεοπαιχνίδια, συμπεραίνουν οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Directions in Psychological Science, θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην επεξεργασία οπτικών και χωρικών πληροφοριών, καθώς και να αναστείλει την έκπτωση ορισμένων γνωστικών ικανοτήτων που είναι αποτέλεσμα της γήρανσης.

Πηγή: United Press International

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου