Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η Σερβία δεν μπορεί να είναι όμηρος των Μλάντιτς και Χάτζιτς

Η Σερβία δεν μπορεί να είναι όμηρος των καταζητούμενων, για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς, δήλωσε ο ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου, Βλαντιμίρ Βούκσεβιτς, σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα "Μπλιτς".

Ο ίδιος επανέλαβε την αποφασιστικότητα των σερβικών αρχών να εντείνουν - περαιτέρω - τις επιχειρήσεις τους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων και υπογράμμισε, πως ήδη, η κινητοποίηση των δυνάμεων για την επίτευξη του στόχου είναι σημαντική.

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICTY), πρόσθεσε ο κ. Βούκσεβιτς, "μπορούν οι Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς να πουν τη δική τους "εκδοχή" για την αλήθεια. Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι τους και η σύλληψή τους δεν μπορεί, πλέον, να αποτελεί εμπόδιο για την ενταξιακή προοπτική της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση".

Ο κ. Βούκσεβιτς δήλωσε ότι συμμερίζεται την αισιοδοξία του προέδρου του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το ICTY, Ράσιμ Λιάγιτς, ότι οι δύο καταζητούμενοι θα συλληφθούν έως το τέλος του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου