Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Περισσότερες από 700.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν οι πρωτοβουλίες Ομπάμα

Περισσότερες από 700.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν οι πρωτοβουλίες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην καθαρή ενέργεια και θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να διπλασιάσουν μέσα σε τρία χρόνια την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με έκθεση την οποία παρουσίασε ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, ο κ. Μπάιντεν, σε υπόμνημα για τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αναπροσανατολίσει την οικονομία σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας, επισημαίνει ότι τα ύψους 80 δισ. δολαρίων προγράμματα που προβλέπονται στο πακέτο Ομπάμα για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας συμβάλλουν σε μία "άνευ προηγουμένου" ανάπτυξη των ΑΠΕ και βελτιώνουν τη μεταποιητική δραστηριότητα στην κατεύθυνση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Παράλληλα, σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Τύπου, ο επικεφαλής οικονομικός του αμερικανού αντιπροέδρου, κ. Τζάρεντ Μπέρνσταϊν, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι "σαφώς σε τροχιά" επίτευξης του στόχου της διατήρησης ή δημιουργίας 3,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας. Στην αμερικανική αγορά εργασίας έχουν χαθεί περίπου 7,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από την έναρξη της ύφεσης τον Δεκέμβριο του 2007.

Στην έκθεση Μπάιντεν τονίζεται ότι οι επενδύσεις ύψους 23 δισ. δολαρίων σε παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και εξελιγμένου ενεργειακού εξοπλισμού θα δημιουργήσουν πιθανά 253.000 νέες θέσεις εργασίας και θα πυροδοτήσουν επιπρόσθετες επενδύσεις ύψους μεγαλύτερου των 43 δισ. δολαρίων, οι οποίες θα δημιουργήσουν άλλες 469.000 νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου