Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Τα πρώτα Χριστούγεννα των Ομπάμα στο Λευκό Οίκο

Ήρθε η ώρα για πάρτι στο Λευκό Οίκο. Όλο τον Δεκέμβριο η οικογένεια Ομπάμα θα οργανώσει 28 εκδηλώσεις με συνολικά 50.000 καλεσμένους.

Οι συνεργάτες του Μπαράκ Ομπάμα δηλώνουν ότι η κατάσταση δεν είναι διαφορετική φέτος σε σχέση με τους προκατόχους του. Θα γίνουν εορταστικές συγκεντρώσεις για τους συγγενείς των στρατιωτών, τους εργαζόμενους στις Μυστικές Υπηρεσίες, αλλά και για το προσωπικό του Λευκού Οίκου και τους δημοσιογράφους.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι καλεσμένοι τρώνε "σαν τρελοί", επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής των σεφ του Λευκού Οίκου Ουόλτερ Σέιμπ, ο οποίος εργάστηκε για τους προέδρου Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον.

Ο ίδιος λέει χαριτολογώντας πως τον Δεκέμβριο κάθε εργαζόμενος στην κουζίνα του αμερικανού προέδρου μπορεί να δουλεύει και 100 ώρες την εβδομάδα.

"Τα Χριστούγεννα στο Λευκό Οίκο είναι η μεγαλύτερη ψυχική και σωματική πρόκληση", τονίζει.

Ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά έχει και ο επικεφαλής ζαχαροπλάστης. Ο Μπιλ Γιόσες και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει το σχεδιασμό και την προετοιμασία των γλυκών από τον Οκτώβριο. Ο Γιόσες μάλιστα για τη χρονιά αυτή έχει σκεφτεί ότι σε κάθε καλεσμένο θα δοθούν τέσσερα μικρά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα μπορεί να πάρει μαζί του.

Για τα φετινά Χριστούγεννα θα υπάρχουν πραλίνες με φουντούκι, τρουφάκια και μπισκότα με λεμόνι. Όμως το σημαντικότερο και πιο εντυπωσιακό γλύκισμα θα είναι το παραδοσιακό σπίτι από ψωμί πιπερόριζας και άσπρη σοκολάτα, αντίγραφο της κατοικίας του προέδρου, το οποίο ζυγίζει 188 κιλά και χρειάστηκε έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Για πρώτη φορά ανάμεσα στα "παραδοσιακά γλυκά" θα υπάρχουν και λαχανικά φτιαγμένα από αμυγδαλόψιχα, όπως ζήτησε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία τις πρώτες ημέρες που εγκαταστάθηκε στο Λευκό Οίκο ζήτησε να δημιουργηθεί ένα μικρός λαχανόκηπος, ώστε κάθε ημέρα να υπάρχουν φρέσκα λαχανικά.

Το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μπλε Δωμάτιο έχει διακοσμηθεί με 700 ανακυκλωμένα στολίδια, τα οποία ζωγράφισαν μέλη 60 κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, επίσης με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας.

Το ύψους πεντέμισι μέτρων δέντρων είναι διακοσμημένο μόνο με λαμπάκια εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικά υπάρχουν παντού γιρλάντες, στεφάνια και μικρότερα δέντρα στολισμένα με λουλούδια μανόλιας, ορτανσίες και πιπεριές.

Αυτό που οι Ομπάμα μείωσαν δραματικά είναι ο αριθμός των χριστουγεννιάτικων καρτών. Φέτος θα σταλούν "μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, σε σύγκριση με τα 1,5 εκατομμύρια που έστειλε το 2003 ο Μπους", τονίζουν οι συνεργάτες του αμερικανού προέδρου.

Για όσους δεν έχουν καταφέρει να προσκληθούν στο Λευκό Οίκο θα μπορέσουν να απολαύσουν το ζεύγος Ομπάμα στο χριστουγεννιάτικο σόου της Οπρα Γουίνφρεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου