Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Οκτώ συμβουλές για να μην πέσετε θύμα διάρρηξης


Σημαντικό είναι την περίοδο των γιορτών, οπότε αναμένεται αύξηση ειδικά των διαρρήξεων, οι κάτοικοι διαμερισμάτων να τηρούν μέτρα για την προστασία του σπιτιού τους. Συγκεκριμένα:

1. Πριν βγείτε, έστω για λίγο, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα.

2. Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα, αλλά κρατήστε ένα φως μονίμως αναμμένο. Ζητήστε από έναν γείτονα να συγκεντρώνει την αλληλογραφία σας.

3. Βάλτε αυτόματο διακόπτη, ώστε ορισμένα φώτα να ανάβουν κατά άτακτα χρονικά διαστήματα.

4. Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα οποιοδήποτε άγνωστο άτομο θα συναντήσετε στην πολυκατοικία σας. Ο νεαρός που παριστάνει τον πλασιέ, τον τεχνικό των οργανισμών κοινής ωφέλειας ή τον υπάλληλο του συνεργείου καθαριότητας μπορεί να είναι “ποντικός”.

5. Τοποθετήστε συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαίσιο και έχουν κλειδαριές ασφαλείας. Παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις κοινές πόρτες.

6. Χρησιμοποιήστε πείρους ασφαλείας στα παράθυρα και στα πατζούρια, ιδίως σε ισόγεια διαμερίσματα.

7. Μην αφήνετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας.

8. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με τον κλέφτη, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην αντιδράσετε αν οπλοφορεί. Δώστε του την ευκαιρία να φύγει, εκτός αν έχετε τη δυνατότητα να τον εγκλωβίσετε ακίνδυνα για σας. Όταν διαπιστώσετε την παρουσία του, φωνάξτε ένα ανδρικό όνομα ή ανάψτε το φως και προσποιηθείτε ότι κάτι ψάχνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου