Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες καταδίκες στην υπόθεση Άλεξ


Ποινές φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.

Από το σύνολο των επτά κατηγορουμένων αθωώθηκε μόνο η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων. Πέντε εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή. Εξάλλου, ο πατέρας ενός εκ των αγοριών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, με αναστολή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων εξ αμελείας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του μικρού Άλεξ, Νατέλα, η οποία μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε: «Για μας το θέμα είναι να μάθουμε τι απέγινε το παιδί μας». Ο συνήγορός της, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης, έκανε λόγο για «ηθική δικαίωση».

pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου