Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάκληση 1012 φορτηγών Actros από την Mercedes - Benz


Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων MERCEDES-BENZ μοντέλο Actros σειρά 930-934, για έλεγχο στο ηλεκτρικό σύστημα και αντικατάσταση του πώματος ασφαλείας της ράβδου μέτρησης στάθμης λαδιού εκτελεί η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 1012 οχήματα, παραγωγής από Ιούνιο 2006 έως Νοέμβριο 2009, στα οποία ενδέχεται να τρίβεται η ηλεκτρική καλωδίωση στη βάση του εγκεφάλου κινητήρα. Κατ' αυτό τον τρόπο ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, όπως π.χ. στη λειτουργία του κινητήρα ή στη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω της τριβής, ενδέχεται να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε μη ασφαλισμένα καλώδια υπό θετική τάση και με τη βάση του εγκεφάλου κινητήρα, με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Επιπλέον, στα πλαίσια βελτιστοποίησης των οχημάτων, θα τοποθετηθεί ένα νέο πώμα ασφαλείας για το σωληνωτό οδηγό της ράβδου μέτρησης στάθμης λαδιού, ο οποίο αποτρέπει την πιθανή διαρροή λαδιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου