Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μείωση 15% σε επικουρικές συντάξεις

Ο υπουργός Απασχόλησης, ο Γ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε ότι θα υπάρχει ρύθμιση στα προβληματικά επικουρικά ταμεία.

Μείωση των επικουρικών συντάξεωv μεσοσταθμικά, κατά 15%, σε συγκεκριμένα ταμεία, προανήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

«Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία, που έχουν σοβαρά ελλείμματα. Ένα από αυτά είναι το ΕΤΕΑΜ, της ΔΕΗ, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Εκεί θα υπάρξει μια μείωση της τάξης του 15%. Μια μεσοσταθμική μείωση αυτού του μεγέθους, προκειμένου να ισοσταθμιστούν τα ελλείμματα αυτών των ταμείων», δήλωσε.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη καταβολή των συντάξεων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ταμεία, σημειώνοντας:

«Τα ταμεία αντιμετωπίζουν όλα, σημαντικά προβλήματα. Ειδικά το ΙΚΑ, το οποίο υποδέχεται το πρόβλημα της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της ύφεσης. Είχε μεγάλες απώλειες το 2011. Ωστόσο, έχει γίνει ένας προγραμματισμός για να μην υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων. Το να έχει ξεπεράσει το κόκκινο (κάποιο ταμείο) με την έννοια να υπάρχει ζήτημα καταβολής των συντάξεων, όχι, δεν υπάρχει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου