Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Σε ανοδική πορεία το uTorrent, έφτασε τους 52 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως

Με 52 εκατομμύρια χρήστες τον μήνα κλείνει την χρονιά το uTorrent, το δημοφιλέστερο πρόγραμμα για χρήση του BitTorrent δικτύου. Ο αριθμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατες αναφορές, οι οποίες υποστήριζαν πως παρουσιάστηκε σημαντική μείωση, τόσο στους χρήστες P2P δικτύων όσο και σε αυτούς του uTorrent συγκεκριμένα. Αιτία για αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ήταν η τρομακτική άνοδος των streaming υπηρεσιών.

Το uTorrent όμως, όχι μόνο δεν παρουσίασε κάποια κάμψη, αλλά κλείνει την χρονιά με αριθμούς ρεκόρ, τόσο σε χρήστες όσο και σε συνολικό όγκο δεδομένων που διακινήθηκαν. Όπως δήλωσε και ο Simon Morris, εκπρόσωπος της BitTorrent, "δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως το BitTorrent είναι λιγότερο δημοφιλές από ιστοσελίδες όπως το Youtube και το Hulu".

Πέρσι τέτοια εποχή, το uTorrent είχε 28 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως. Φέτος τον Νοέμβριο, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τα 52 εκατομμύρια., ενώ τα πράγματα πάνε εξίσου καλά για τον μικρότερο "αδελφό" του uTorrent, το BitTorrent Mainline. Σύμφωνα με τα στατιστικά και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος μεγάλοι trackers, το ποσοστό χρηστών του uTorrent μέσα στο 2010 δεν φαίνεται πως θα παρουσιάσει κάποια πτώση.

techgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου