Έντεκα ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε στην κεντρική πλατεία «Ντουόμο» του Μιλάνου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλησε να αναφερθεί στα κύρια θέματα της επικαιρότητας, με συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοφωνία της RAI. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας από τη βίλα του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο, δήλωσε ότι θέλει να εξαλείψει τη Μαφία ως το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής, το 2013.
«Η μαφία είναι ένα παθολογικό φαινόμενο που επιθυμούμε να πατάξουμε στα τέσσερα χρόνια νομοθετικής περιόδου που απομένουν πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές» είπε ο Μπερλουσκόνι.
"Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, παρά τις κατηγορίες που διατυπώνονται κατά του πρωθυπουργού, καμμία κυβέρνηση στην ιστορία της (ιταλικής) δημοκρατίας δεν έδρασε με τόση αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων", υποστήριξε.
Ο Γκασπάρε Σπατούτσα, ένας μετανοημένος μαφιόζος, καταθέτοντας στις αρχές του μήνα στη δίκη του Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι, γερουσιαστή της ιταλικής κεντροδεξιάς και στενού φίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι οι δύο άνδρες υπήρξαν πολιτικοί συνομιλητές της Μαφίας τη δεκατία του '90.
Ο Μπερλουσκόνι, διαψεύδοντας τις κατηγορίες, τις είχε χαρακτηρίσει "ως την πιο απίστευτη και ποταπή επίθεση που υπέστη τα τελευταία χρόνια".
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Καβαλιέρε δήλωσε πως «είναι πεπεισμένος ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη, διότι όλοι οι δείκτες οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει όμως -συνέχισε- να φανούν όλοι αισιόδοξοι και γεμάτοι εμπιστοσύνη, διότι, διαφορετικά, δεν μπορεί να γίνει τίποτα». Ο Μπερλουσκόνι επέμεινε ότι «οι κατηγορίες που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι χαίρουν μεγαλύτερης προστασίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες και τον τόνο ζωής τους». Ο μεγιστάνας πρωθυπουργός, με έμμεση αναφορά και στην επίθεση που δέχθηκε από τον ψυχασθενή Μάσιμο Ταρτάλια, ευχήθηκε «όλες οι βιομηχανίες απαισιοδοξίας και απογοήτευσης να σταματήσουν να δημιουργούν ένα κλίμα το οποίο δεν γεμίζει μίσος και βία μόνο την πολιτική, αλλά έχει, επίσης, αρνητικές επιπτώσεις στην κατανάλωση και τις επενδύσεις».
Σε σχέση, τέλος, με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε: «Εγκρίναμε έναν προϋπολογισμό 9 δισ. ευρώ, χωρίς να βάλουμε το χέρι στις τσέπες των Ιταλών. Καταφέραμε, μάλιστα, να αντισταθούμε στις πιέσεις των βουλευτών και γερουσιαστών που προσπάθησαν να πετύχουν παροχές για τις πελατειακές σχέσεις τους».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου