Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Φέργκιουσον: "Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Μάντσεστερ Σίτι προς τον Χιουζ"

Το "status" του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο αγγλικό ποδόσφαιρο, τού επιτρέπει να τοποθετείται δημοσίως, κάθε φορά που ένας συνάδελφός του χάνει τη δουλειά του. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά της διοίκησης της Μάντσεστερ Σίτι, που προχώρησε στην απομάκρυνση του Μαρκ Χιουζ πριν από μερικές ημέρες.
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά. Δεν παίζει ρόλο αν κάποιος κάνει 20 ήττες ή δύο. Πάντα υπάρχει καλύτερος τρόπος να συμπεριφερθεί κανείς. Για κάποιον λόγο, τα Χριστούγεννα μερικά διευθυντικά στελέχη βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Σκοτσέζος τεχνικός, που αποκάλυψε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Χιουζ την επομένη της απόλυσής του. «Μπορώ να σας πω ότι υπέφερε. Το περασμένο Σάββατο κυκλοφορούσε έντονα η φήμη και ο Μαρκ είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο του παιχνίδι. Είναι φριχτό να βρεθείς σ΄αυτή τη θέση. Να καθοδηγείς την ομάδα σου σ΄ έναν αγώνα, γνωρίζοντας ότι μετά το τέλος του, κάτι θα γίνει».
Στο πλευρό του Χιουζ στάθηκε και ο προπονητής της Σάντερλαντ, Στιβ Μπρους. Κι αυτό που συνδέει τους δύο, είναι η κοινή τους θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεκαετία του 1990. Αμφότεροι "παιδιά" του Φέργκιουσον, όπως αρκετοί άλλοι παλαίμαχοι, που πλέον ακολουθούν προπονητική καριέρα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον "Φέργκι" να ρίξει τα... βέλη του στη Μάντσεστερ Σίτι, λέγοντας: «Το μόνο που έκανε ο Στιβ ήταν να υπερασπιστεί έναν παλιό συμπαίκτη του. Ήταν σπουδαία η ομάδα του 1994. Η πίστη που είχαν ο ένας στον άλλον, ήταν φανταστική. Εκείνη η ομάδα μπορούσε να παλέψει με τον ...διάβολο. Ο Μαρκ είδε ότι αυτήν την πίστη δεν την έλαβε από κανέναν στη Σίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου