Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Το πρόγραμμα σε Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο

Οι γιορτινές ημέρες που διάγουμε δεν εμποδίζουν Άγγλους, Σκωτσέζους και Βέλγους να ...διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο. Η πρωτοπόρος Τσέλσι θεωρητικά έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου, όμως οι απουσίες της προβληματίζουν τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ανελκά είναι τραυματίας και τη θέση του στο ματς του Σαββάτου με τη Μπέρμιγχαμ στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Ντιν Στάριτζ, ενώ τη Δευτέρα ο Ντρογκμπά αναχωρεί για την Ακτή Ελεφαντοστού (λόγω Κόπα Αφρικα) κι έτσι θα χάσει την αναμέτρηση με τη Φούλαμ, τη Δευτέρα.
Η Άστον Βίλα είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πρέμιερσιπ, αλλά έχει και την πιο δύσκολη αποστολή αφού παίζει με την Άρσεναλ στο " Έμιρεϊτς" την Κυριακή, και την Τρίτη υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" θα στερηθούν τον Χαβιέρ Μασεράνο που εκτίει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, ξεκινώντας από το ματς του Σαββάτου, εναντίον της Γουλβς. Ο Φερνάντο Τόρες "ψάχνει" το 50ο του γκολ στο πρωτάθλημα, επίτευγμα που δεν είχε κανείς στην ιστορία της Λίβερπουλ με τόσο λίγες συμμετοχές, καθώς ο Ισπανός έχει σκοράρει 49 φορές σε 70 αγώνες.
Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το θέμα δεν είναι οι αντίπαλοι (Χαλ εκτός και Γουϊγκαν εντός), αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην στελέχωση της αμυντικής της γραμμής. Οι Ρίο Φέρντιναντ, Τζον Ο΄ Σέι, Γκάρι Νέβιλ, Τζόνι Έβανς είναι εκτός, ενώ οι Γουες Μπράουν, Νεμάνια Βίντιτς βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας και ίσως ένας από τους δύο να προλάβει να δώσει το "παρών", τουλάχιστον στο ματς της Κυριακής με τη Χαλ.
Ντεμπούτο με "βατό" παιχνίδι για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, που το Σάββατο υποδέχεται τη Στόουκ, ενώ τη Δευτέρα παίζει στην έδρα της Γουλβς. Ο Αντεμπαγιόρ μάλλον θα είναι παρών, όχι όμως και ο Τζόλιον Λέσκοτ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΑΓΓΛΙΑ

19η ημέρα

ΣΑΒΒΑΤΟ

Μπέρμιγχαμ-Τσέλσι (14.45)
Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ (15.00)
Φούλαμ-Τότεναμ (15.00)
Μπέρνλι-Μπόλτον (16.00)
Γουίγκαν-Μπλάκμπερν (17.00)
Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ Σίτι (17.00)
Σάντερλαντ-Έβερτον (17.00)
Λίβερπουλ-Γουλβς (19.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Άρσεναλ-Άστον Βίλα (15.30)
Χαλ-Μάντσεστερ Γ. (18.00)

20η ημέρα

ΔΕΥΤΕΡΑ


Τότεναμ-Γουέστ Χαμ
Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ
Τσέλσι-Φούλαμ
Έβερτον-Μπέρνλι
Στόουκ-Μπέρμιγχαμ
Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι


ΤΡΙΤΗ

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
Μπόλτον-Χαλ


ΤΕΤΑΡΤΗ

Μάντσεστερ Γ.-Γουϊγκαν
Πόρτσμουθ-Άρσεναλ

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Μάδεργουελ-Σεντ Τζόνστον (17.00)
Νταντί Γιουνάιτεντ-Κιλμάρνοκ (17.00)
Σέλτικ-Χάμιλτον (17.00)
Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν (17.00)
Φόλκερκ-Χαρτς (17.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Χιμπέρνιαν-Ρέιντζερς (14.00)

ΒΕΛΓΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σταντάρ Λιέγης-Λόκερεν (19.00)
Γκερμινάλ-Γκενκ (21.00)
Κλαμπ Μπριζ-Σερκλ Μπριζ (21.00)
Σαρλερουά-Ροζελάρ (21.00)
Σιντ Τρούιντεν-Μαλίν (21.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γάνδη-Άντερλεχτ (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο (21.30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου