Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Η εικόνα του Κοινοβουλίου “υπό πολιορκιά” που έκανε το γύρο του κόσμου – όχι μία και δύο φορές – τις τελευταίες ημέρές, έχει σημάνει συναγερμό.
Πρώτο κρούσμα της λαϊκής οργής για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα, ο προπηλακισμός του Απόστολου Κακλαμάνη – πολιτικός που δεν έχει δώσει “δικαιώματα” - στο κέντρο της Αθήνας, με εύλογο το ερώτημα τί θα γίνει αν “πετύχουν” κάνεναν άλλο πολιτικό που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Βήματος, οι περισσότεροι βουλευτές αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο, τις εξόδους σε εστιατόρια και καφέ στα κεντρικά σημεία, τις επισκέψεις σε λαϊκές αγορές και άλλες εξόδους, όπου μπορούν να αποτελέσουν στόχο.

Μάλιστα έχουν εγκαταλείψει και τα ακριβά αυτοκίνητα και μετακινούνται με τα μικρότερα αυτοκίνητα των συζύγων τους ή άλλα μικρού κυβισμού, για να μη γίνονται αντιληπτοί. Οι περισσότεροι, δεν κάνουν βήμα χωρίς την προσωπική τους ασφάλεια ακόμη και όταν πηγαίνουν στη Βουλή.

Ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας αποκαλύπτει στο Βήμα: “Από το 1974 έχει να συμβεί αυτό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη. Δώσαμε αγώνα σκληρό για να μην περάσουν στη Βουλή. Έρχονταν κατά κύματα και επιτίθεντο με σφοδρότητα. Προσπαθούσαν να μπουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου”.

Ενδεικτικό της κατάστασης πανικού, είναι ότι μετά τα επεισόδια οι άνδρες της ασφάλειας των βουλευτών έλαβαν SMS απλό το Αρχηγείο της Αστυνομίας, να ενημερώνεται η Άμεση Δράση για όποια μετακίνηση.

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου