Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ανάληψη ευθύνης-Αντιφασιστικοί Πυρήνες Επίθεσης


Παρασκευή 7 Μάη-ώρα 23:30

Ομάδα φασιστών επιτίθεται στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο της Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί μάχη σώμα με σώμα, όπου οι σύντροφοι από το στέκι τρέπουν σε φυγή τους φασίστες. Είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται ο χώρος, αφού σημειώθηκε παρόμοια το καλοκαίρι του 2009.
Δύο ώρες αργότερα Σάββατο 8 Μάη-ώρα 01:30

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην πατρική οικία του μέλους των Αυτόνομων Εθνικιστών, Καποτέλη Ευάγγελου, στην οδό Καΐρη 16 στις 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκης.

Σε μια αντανακλαστική κίνηση-πέραν των αντιποίνων και του εκφοβισμού-θέλουμε να θυμίσουμε στον εν λόγο κύριο και τους ομοϊδεάτες του, πως η συντροφική αλληλεγγύη μας δεσμεύει να μην αφήνουμε κανέναν σύντροφο μόνο του, καμία επίθεση αναπάντητη.

Διαλέξαμε τον κύριο Καποτέλη, όχι διότι πιστεύουμε πως είναι μέλος της συμμορίας που επιτέθηκε στο στέκι των Δυτικών Συνοικιών, αλλά διότι ανήκει σε έναν ευρύτερο χώρο, λιγότερο εκτεθειμένο, που εδώ και δύο χρόνια οργανώνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Οι επιθέσεις στο αντιρατσιστικό στέκι των Αμπελόκηπων Αθήνας στις 10-1 όπως και σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου στις 23-1, αποδεικνύουν πως η νέα γενιά παρακρατικών (καθώς η πλειοψηφία των συλληφθέντων, μέσα στους οποίους βρίσκεται και ο κύριος Καποτέλης, είναι ανήλικοι) εφόσον επιλέγει αντάρτικου τύπου επιθέσεις χρήζει και ανάλογης απάντησης.
Σε μια περίοδο που όλα είναι ρευστά. Σε μια χώρα που παραλύει καθώς ο κόσμος συνειδητοποιεί πως μόνο με την επιθετική στάση-ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά- θα επιβιώσει. Σε μια συνθήκη -αυτή της κρίσης- κάτω από την οποία οι καταπιεσμένοι σφίγγουν τις γροθιές τους και δίνουν πνοή στον πόλεμο από τα κάτω. Το κράτος πριν την ολοκληρωτική του κατάρρευση θα επικαλεστεί την εθνική ενότητα ως πλέον μοναδικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σχέδιο που θα θέσει το κράτος και θα υλοποιήσει το παρακράτος. Από την άνοδο της επίσημης κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς του ΛΑ.Ο.Σ. στην εκτίμηση της κοινωνίας, την επανεμφάνιση άλλοτε αγανακτισμένων πολιτών, άλλοτε απεγνωσμένων εμπορικών συλλόγων -όπως στα γεγονότα της Ερμού στις 10-4- και άλλοτε αυτόκλητων σωτήρων της τιμής και της υπόληψης του έθνους-με πογκρόμ σε μετανάστες- υπό την αιγίδα της επίσημης παρακρατικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και με την οργάνωση ομάδων κρούσης από τους Αυτόνομους Εθνικιστές, ο παρα-κρατικός μηχανισμός καλείτε να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα με κάθε τρόπο καταστέλλοντας βίαια τους εξεγερτικούς αγώνες.



Τέλος στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που υπερασπίστηκαν όχι μόνο το χώρο τους αλλά και την αξιοπρέπειά τους, καθώς και σε καθέναν από όλους εμάς που εναντιώνεται και συμμετέχει έμπρακτα στον πόλεμο ενάντια στο μίσος.

Θυμίζουμε πως είμασταν, είμαστε

και θα είμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας.

Από τα κείμενα, τα αυτοκόλλητα, τα τρικάκια, τις αφίσες, τις αντι-συγκεντρώσεις μέχρι τις μαζικές επιθέσεις και τα αντάρτικα χτυπήματα…

Το αντιφασιστικό μέτωπο μαίνεται…
Αντιφασιστικοί Πυρήνες Επίθεσης Κομάντο Iwan Chutorskoi

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου