Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αυξάνονται οι ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα!


Είδηση έβγαλε η συνάντηση του κομισάριου της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, με τους Ελληνες δημοσιογράφους στοΠαρίσι, στο περιθώριο του φάιναλ φορ.

Ο κ. Μπερτομέου αποκάλυψε ότι πιθανότατα οι ελληνικές ομάδες θα αυξηθούν από τρεις σε τέσσερις! Η Ελλάδα είχε χάσει την 4η θέση το 2002, όταν ο Ηρακλής δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Αυτήν τη στιγμή δύο ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) περνούν απευθείας στους ομίλους και ο τρίτος παίζει σταπροκριματικά. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν με την αύξηση των ελληνικών οπμάδων θα παραμείνει το ίδιο στάτους (2 στους ομίλους - 2 στα προκριματικά) ή αν η χώρα μας θα εξασφαλίσει και 3η εγγυημένη θέση στους ομίλους.

Με τα νυν δεδομένα και αν ισχύσει η εξαγγελία Μπερτομέου, οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στην ερχόμενη Ευρωλίγκα θα είναι ο ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός, το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος που προκρίθηκαν στα ημιτελικά των ελληνικών πλέι οφ. Εκτός αν η Ευρωλίγκα δώσει «προτεραιότητα» στο «ράνκινγκ» των ομάδων (η βαθμολογία των χωρών, η οποία όπως είπε ο Μπερτομέου είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για να παίξει μια ομάδα στην Ευρωλίγκα). Αν ισχύσει η βαθμολογία του πρωταθλήματος, οι τέσσερις προαναφερόμενες ομάδες θα παίξουν στην Ευρωλίγκα και ο ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό Ρόδου στο EuroCup.

Παράλληλα, ο κομισάριος αποκάλυψε ότι η Ευρωλίγκα ήρθε σε συμφωνία με τη NovaSports για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ητοι 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τα οποία το 75% (3.750.000 ευρώ) θαπάνε στις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα πάρουν από 1.5 εκατομμύρια ευρώ και η τρίτη ομάδα 750.000, ποσά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (600.000 και 350.000 ευρώ αντίστοιχα). Βέβαια τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν αν υπάρξει και 4η ελληνική ομάδα στους ομίλους.

agellioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου