Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Το ακριβότερο Mega yacht στον κόσμο ανήκει στην Oceanco

Στοίχισε εκατόν σαράντα εκατομμύρια δολάρια η κατασκευή του και περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια δολάρια η διακόσμηση του! Πρόκειται για το mega yacht “Amevi” της Oceanco του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ποιος είναι όμως ο ιδιοκτήτης του; Πρόκειται για τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και βασιλιά του ατσαλιού που σήμερα κινεί από μόνος του το 10% της παγκόσμιας αγοράς.

Τον Ινδό Lakshmi Niwas Mittal, πρόεδρο της Arcelor και της Mittal Steel , που διαθέτει εργοστάσια σε δεκατέσσερις χώρες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα τους η Ρουμανία, η Πολωνία, η Νότια Αφρική, η Ινδονησία, η Βοσνία και η Ερζεγοβίνη , το Καζακστάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. To mega yacht που είναι διακοσμημένο από τον Alberto Pinto μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα καλεσμένους ενώ το πλήρωμα του φθάνει τα είκοσι οκτώ άτομα. Κάτι που ζήτησε αρχικά και ο Ινδός δισεκατομμυριούχος που γεννήθηκε το 1950 στο Saldupur του Churu. Μια περιοχή του Rajasthan της Ινδίας.

Όπως μάλιστα έχει ειπωθεί στους ναυτιλιακούς κύκλους η επιλογή του Alberto Pinto έγινε μετά την επίσκεψη του Mittal στο Alfa Nero και την ξενάγηση που είχε από την ίδια την Γιάννα Αγγελοπούλου, πριν από δυο χρόνια στο Μονακό, κατά την διάρκεια του rally F1. O Ινδός δισεκατομμυριούχος που ήταν παρόν στην σχεδίαση του σκάφους έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ ζήτησε ότι πιο ακριβό από πλευράς υλικών υπάρχει στην αγορά. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο που η σημερινή του κατοικία δίπλα από το παλάτι του Kensington στοίχισε περί τα εκατόν τριάντα εκατομμύρια λίρες Αγγλίας!





gossip-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου