Συστατικά
* 2 μεγάλες πατάτες
* αλάτι
* 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
* λαδόκολλα
Οδηγίες
1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
2. Τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
3. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια όπως είναι τα τσιπς.
4. Προσπαθούμε όσο γίνετε τα κομμάτια να έχουν το ίδιο πάχος.
5. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, το ένα κομματάκι δίπλα στο άλλο και όχι η μια πάνω στην άλλη γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180c με αέρα, αλλιώς δεν πετυχαίνει.
7. Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
8. Η προσοχή μας πρέπει να είναι στο φούρνο γιατί ενδέχεται μερικά τσιπς να είναι έτοιμα πριν κάποια άλλα. Απλά εμείς βγάζουμε αυτά που θα ροδίσουν πρώτα.
9. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο τις αλατίζουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδέα μου ήρθε από τις "τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις". το δοκίμασα και πέτυχε!!! Ο γιος μου που είναι 5 χρονών ξετρελάθηκε και από τότε δεν ξαναγόρασα τσιπς του εμπορίου και γλιτώσαμε τα συντηρητικά. Καλή επιτυχία!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου