Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τι γεύση έχουν τα... καλλυντικά σας;


Αν δεν μπορείτε να το φάτε, μην το βάζετε στο δέρμα σας». Με αυτό το -μάλλον υπερβολικό- σλόγκαν, ο διάσημος στις ΗΠΑ δερματολόγος δρ. Σαούλιους Αλκάιτις παρουσίασε πριν από λίγο καιρό τη Therapeutic Skin Food, μια σειρά καλλυντικών τα οποία -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- είναι τόσο αγνά ώστε θα μπορούσαν και να φαγωθούν!

Τα φυτικά συστατικά που χρησιμοποιεί είναι όλα βιολογικά, πιστοποιημένα και «ζωντανά», δηλαδή μη επεξεργασμένα, έτσι ώστε να διατηρούν στο ακέραιο την αποτελεσματικότητά τους.

Πρόσφατα, στην ετήσια διοργάνωση Natural Beauty Summit, που είχε ως κύριο θέμα της τα βρώσιμα συστατικά, ο Χορστ Ρεχελμπάχερ, ιδρυτής της διάσημης εταιρείας καλλυντικών Aveda και δημιουργός (το 2008) της Intelligent Nutritients, μιας νέας μάρκας πιστοποιημένων οργανικών προϊόντων ομορφιάς και υγείας από 100% βρώσιμες πρώτες ύλες, για να αποδείξει στους συμμετέχοντες στο συνέδριο πόσο φυσικά είναι τα συστατικά που χρησιμοποιεί, δεν δίστασε να πιει λίγο από το hairspray της σειράς...

Αντίστοιχη τόλμη επέδειξε λίγο αργότερα ο Αϊντο Λέφερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας φυτικών καλλυντικών Yes to Carrots, τρώγοντας ένα lip balm!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου