Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αυξάνεται η ηλικία τεκνοποίησης στην Ελλάδα

Τι δείχνει εργασία του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις πολιτικές για την οικογένεια στη χώρα μας.

Μεγαλύτερη προσπάθεια απαιτείται για την προστασία συγκεκριμένων τύπων οικογενειών, όπως οι μονογονεϊκές, οι πολύτεκνες αλλά και οι οικογένειες με δύο παιδιά, που είναι περισσότερο επιρρεπείς στη φτώχεια.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με την λήψη μέτρων/προσφορά υπηρεσιών που θα επιτρέπουν στους γονείς την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς τα μέτρα αυτά, έχουν, έναντι των επιδομάτων οικονομικής φύσης, το πλεονέκτημα ότι ενισχύουν τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενδυνάμωση της ικανότητας της χώρας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της δημογραφικής γήρανσης.

Τα παραπάνω αναφέρει στα συμπεράσματα της έρευνάς της η εντεταλμένη διδασκαλίας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης- Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παρασκευή Περιστερά, η οποία εξετάζει τις πολιτικές για την οικογένεια, στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου