Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ο Firefox 3.5 γίνεται ο δημοφιλέστερος browserΟ Firefox 3.5 γίνεται ο δημοφιλέστερος browser

Σύμφωνα με το site web αναλύσεων StatCounter ο Firefox 3.5 είναι πλέον ο δημοφιλέστερος browser, ξεπερνώντας τον Internet Explorer 7, έστω και για λίγο, στους ανά τον κόσμο χρήστες του internet.

Σίγουρα η χρονική στιγμή είναι υπέρ του Firefox, αφού όσον αφορά τον Internet Explorer 7 οι περισσότεροι χρήστες αναβαθμίζονται στον Internet Explorer 8, το οποίο και σημαίνει ότι είναι μοιρασμένο το ποσοστό αγοράς μεταξύ των δύο εκδόσεων του Internet Explorer. Αν προσθέσουμε τα ποσοστά όλων των εκδόσεων του Firefox και τα αντιπαραθέσουμε με τα αντίστοιχα όλων των εκδόσεων του Internet Explorer, τότε ο browser της Microsoft παραμένει ο νικητής. Παρόλα αυτά η τάση που θέλει το ποσοστό του Internet Explorer τα τελευταία χρόνια να μειώνεται, σε αντίθεση με το ποσοστό του Firefox το οποίο αυξάνεται, συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό.

Σημειώστε τέλος ότι ο κώδικας τον οποίο χρησιμοποιεί το StatCounter βρίσκεται σε 3 εκατομμύρια sites τα οποία έχουν περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια pageviews, οπότε και τα αποτελέσματα είναι αρκετά αξιόπιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου