Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το Σύνταγμα, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και την Πλατειά Κοτζιά θα έχουν ως αφετηρία οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων τα φετινά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, οι φετινές γιορτές θα έχουν υψηλό αισθητικό διάκοσμο και θα μετατρέψουν τους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης σε μικρές μαγεμένες γωνιές.

Σύνταγμα

Γιορτινά φωτιστικά θα "χαιρετίζουν" τους περαστικούς, ενώ προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας θα σκορπίζουν λάμψη, αλλά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Και βέβαια, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτισμένο, φτιαγμένο από περίπου 250 φυσικά έλατα που μετά τις γιορτές θα μεταφερθούν για να φυτευτούν σε μια από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, δίνει τον τόνο της γιορτής και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Ζάππειο

Το Ζάππειο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από μουσικές, θέατρο και καρουσέλ και μας μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες. Μια σκηνή μουσικής "ανακάλυψης" , μια σκηνή μουσικών και θεατρικών παραμυθιών και το αγαπημένο καρουσέλ γνέφουν πίσω από την ολόφωτη αλέα, προσκαλώντας τους νέους σε έναν μαγικό κόσμο με σοβαρά έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες και πολύ-πολύ χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά. Από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά 10:00 έως 21:00.

Εθνικός Κήπος

Το πιο αγαπημένο μέρος των Χριστουγέννων, ο Εθνικός Κήπος, ανοίγει γι άλλη μια φορά την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σ' έναν μοναδικά φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με στολίδια που φτιάχνουν, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλλικατζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Άγιο Βασίλη! Από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00.

Πλατεία Κοτζιά

Η νέα χρονιά μας βρίσκει στην πλατεία Κοτζιά! Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα φαντασμαγορικό πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα, ψηφιακές προβολές πάνω στο δημαρχιακό μέγαρο και βέβαια αγαπημένα τραγούδια από κεφάτα συγκροτήματα, υποδέχονται τη νέα χρονιά, σκορπώντας κέφι ως το πρωί!

Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές και τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, τη μπάντα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου