Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αστυνομικοί: "Είμαστε απροστάτευτοι". Εμείς;

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφθηκε στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας στη Σαλαμίνα και στη συνέχεια εκδόθηκε δελτίο τύπου όπου επισημαίνονται οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα όργανα της τάξης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε σήμερα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «401ΣΝ» τους δυο συναδέλφους μας, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ένοπλης ληστείας στη Σαλαμίνα και εξέφρασε την ευχή όλων μας να επουλώσουν γρήγορα τα τραύματά τους και να επιστρέψουν πιο δυνατοί στην Υπηρεσία.

»Η Ομοσπονδία μας ωστόσο είναι υποχρεωμένη με αφορμή και το νέο αιματηρό αυτό συμβάν, να υψώσει και πάλι φωνή διαμαρτυρίας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο συνάδελφος εξακολουθεί να είναι ανυπεράσπιστος και εκτεθειμένος σε παντοειδείς κινδύνους. Οι λόγοι που μας οδήγησαν από τον Ιανουάριο του 2009 και εντεύθεν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και τη λήψη γενναίων αποφάσεων για την Ελληνική Αστυνομία, εξακολουθούν να υπάρχουν.
Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις κανενός υπουργού, πόσο μάλλον του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη που έχει διατελέσει υπουργός στο ίδιο πόστο, με θετικό έργο στο παρελθόν, όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν αρκούν αυτές ούτε οι εξαγγελίες.

»Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν είναι υπόθεση μόνο της αστυνομίας. Πρέπει να αντιμετωπιστούν πρωτίστως τα κοινωνικά αίτια, διότι αν δεν γίνει αυτό, τα σχέδια αντεγκληματικής πολιτικής που παρουσιάστηκαν από τον κ. υπουργό, αν και κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ελάχιστα θα αποδώσουν.

»Από πλευράς μας τονίζουμε ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα, πρέπει να διασφαλιστεί πρωτίστως ο ίδιος ο αστυνομικός στην καθημερινή του επικίνδυνη και αγχώδη εργασία. Απαιτούνται γενναία κονδύλια για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, για διαρκή σεμινάρια μετεκπαίδευσης, για την ανανέωση του εξοπλισμού, για την κατοχύρωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας και βεβαίως για μια αξιοπρεπή διαβίωση, ώστε να είναι σε θέση ο συνάδελφος να εκτελεί απερίσπαστος και με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού τα καθήκοντά του, οπουδήποτε κι αν υπηρετεί.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου