Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αλλάζει πορεία το MySpace

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, είχε ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς την κόντρα ανάμεσα στο Facebook και το MySpace για την επικράτηση στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, από ένα σημείο το Facebook ξέφυγε πολύ σε χρήστες και επισκεψιμότητα, με το MySpace να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τη διοίκηση του MySpace να προχωρήσει σε αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τη στρατηγική.

Το MySpace αλλάζει προφίλ κι εγκαταλείπει την κοινωνική δικτύωση με τη συμβατική έννοια του όρου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας προσανατολίζονται σε ένα νέο site, το οποίο θα έχει ως κεντρικό άξονα την κοινωνική ψυχαγωγία και όχι τη γενική κοινωνική δικτύωση. Στο πλαίσιο αυτό, το MySpace θα απευθύνεται στους χρήστες που θέλουν να ανακαλύψουν νέα μουσική και νέα συγκροτήματα, καθώς και νέα από τον κόσμο του θεάματος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, ότι το MySpace κινείται ατύπως προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εταιρεία αποφάσισε να επισημοποιήσει αυτή την τάση και να ρίξει το βάρος της στην προώθηση εργαλείων που θα εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό. Όπως όλα δείχνουν, το MySpace φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο ψηφιακό MTV και θα ξέρουμε στο προσεχές μέλλον αν θα τα καταφέρει.

Πηγή: yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου