Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ποιος είναι ο Λευτέρης Λαζάρου;

Μία από τις τηλεοπτικές προσωπικότητες που κυριαρχούν τη φετινή σεζόν, είναι αναμφισβήτητα και αυτή του Λευτέρη Λαζάρου. ''Μπήκε'' στα σπίτια μας μέσα από το Master Chef και με την χαρακτηριστική του φυσιογνωμία και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τους διαγωνιζόμενους, δεν άργησε να αποκτήσει ευρεία αναγνωρισιμότητα στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι γέννημα θρέμμα του Πειραιά και όντας γιος μάγειρα ναυτικού, μοιραία, η θάλασσα και η κουζίνα σημάδεψαν τα παιδικά του χρόνια. Μετά το σχολείο και έχοντας αποφασίσει ήδη το τι θέλει να κάνει στη ζωή του, βρέθηκε για δύο χρόνια στην Ιταλία. Εκεί ''χώθηκε'' κυριολεκτικά στις κουζίνες των εστιατορίων, μαζεύοντας γνώση και εμπειρίες. Ακολούθησε η Τυνησία, στη συνέχεια το Μαρόκο και την περίοδο της μεταπολίτευσης η επιστροφή στην Ελλάδα και το μπαρκάρισμα ως μάγειρας σε κρουαζιερόπλοια.

Το 1987 αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί πια στη στεριά και ανοίγει το Βαρούλκο, που έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Αθηναϊκή γαστρονομία των τελευταίων δεκαετιών. Πρώτα στον Πειραιά και πιο πρόσφατα στην οδό Πειραιώς στον Κεραμικό, το Βαρούλκο έγινε το καμάρι του Λευτέρη Λαζάρου και ο χώρος όπου υλοποίησε τη δημιουργικότητά του, χαρίζοντας ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες στους φανατικούς πελάτες του.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, ως επίσημος προσκεκλημένος του ''Αθήνα 2004'' και προσωπικά της Γιάννας Αγγελοπούλου, καλείται να γνωρίσει την Ελληνική μαγειρική στα μέλη της ΔΟΕ και το 2002 οι πολύχρονες προσπάθειές του επιβραβεύονται περίλαμπρα με ένα αστέρι Michelin.

Το 2010 η καθημερινή παρουσία στην τηλεόραση μπορεί να απαιτεί πολύ από το χρόνο του Λευτέρη Λαζάρου, η απασχόλησή του όμως με τη δημιουργική μαγειρική δε σταματάει ποτέ...

e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου