Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα καρτέλ και ο κύκλος αίματος!

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία 14 ατόμων σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ονδούρα και την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα. Πολλοί θεωρούν τις δολοφονίες ως τη συνέχεια του κύκλου αίματος που έχει ανοιχτεί τους τελευταίους μήνες και σχετίζονται με τα μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών.

Μια ένοπλη συμμορία έφθασε στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοίγοντας πυρ εναντίον μιας ομάδας νέων. Δέκα άτομα σκοτώθηκαν στο γήπεδο και τέσσερις από αυτούς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Είναι κοινό μυστικό πως στην περιοχή δρουν πολλές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι της πόλης συνεργάστηκαν με άλλη συμμορία, πουλώντας εκεί ναρκωτικά και η επίθεση έγινε ως αντίποινα και εκφοβισμός για... συμμόρφωση.

«Κίνητρο της επίθεσης θα μπορούσε να είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή η ισχυρή εχθρότητα εναντίον της συγκεκριμένης ομάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ασφαλείας Αρμάντο Καλιντόνιο.

Πάνω από 50 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις συμμοριών το τελευταίο έτος, ενώ μόλις 4 άτομα έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου