Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τζελ θα αντικαταστήσει το αντισυλληπτικό χάπι!

Ένα τζελ που απλώνεται στο δέρμα και απελευθερώνει ορμόνες που εμποδίζουν την εγκυμοσύνη, όπως ακριβώς και το αντισυλληπτικό χάπι, ανακάλυψαν ερευνητές.

Πρόκειται για ένα τζελ που απλώνεται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια ή τους ώμους και γρήγορα απορροφάται, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα και καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες, όπως δηλαδή ακριβώς το αντισυλληπτικό χάπι, χωρίς όμως τις αρνητικές του παρενέργειες, την αύξηση του βάρους, τη νευρικότητα κ.λπ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές και δείχνουν ότι το «τζελ» είναι αποτελεσματικό και γίνεται καλά ανεκτό. . Οι ειδικοί λένε ότι είναι κατάλληλο ακόμα και για γυναίκες που θηλάζουν, αντίθετα με το αντισυλληπτικό χάπι που παρεμβαίνει στην παραγωγή του γάλακτος της μητέρας.

Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Οι αναλύσεις των ορμονών τους έδειξαν ότι το τζελ καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.

Θα ακολουθήσουν νέες μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό εθελοντριών γυναικών για να επιβεβαιωθούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου