Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΟΚΚ

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θα ξοδέψουν λιγότερα φέτος τα Χριστούγεννα σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η διεθνής εταιρία Deloitte σε 20.000 καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη.

Η έκθεση, στην οποία αναφέρεται σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Blomberg, σημειώνει ότι το 71% των Βρετανών καταναλωτών σχεδιάζουν να ξοδέψουν το ίδιο ή περισσότερο για δώρα σε σχέση με πέρυσι, ενώ αντίστοιχη τάση εμφανίζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η έρευνα της Deloitte σημειώνει, ακόμη, ότι οι πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία την περίοδο των Χριστουγέννων μπορεί να αυξηθούν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ θεωρεί πιθανή τη μείωσή τους στη διάρκεια του 2011, λόγω των μέτρων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Όσον αφορά στη Γαλλία, οι καταναλωτές δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά σε δώρα και σε ταξίδια χριστουγεννιάτικων διακοπών, ενώ το 62% των Γάλλων θεωρούν πως η χώρα τους βρίσκεται σε ύφεση κι έχουν «χάσει την ελπίδα της ανάκαμψης το 2011».

Επιπλέον, οι περισσότεροι Γάλλοι θα επιλέξουν το Διαδίκτυο για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα, προκειμένου να συγκρίνουν τις τιμές και να βρουν ό,τι οικονομικότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου