Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η απιστία βλάπτει την υγεία!

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της Ιταλικής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής οι άντρες που είναι πιστοί στη σύντροφό τους θα ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Μελετώντας 4.000 άνδρες οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «υγιής» σεξουαλική ζωή ενός άνδρα έχει θετική επίδραση και στη γενικότερη υγεία του, με αποτέλεσμα να ζει περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ενεργοί σεξουαλικά άνδρες που παραμένουν πιστοί αντιμετωπί ζουν λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν πολύ συχνά σεξ παράγουν αυξημένες ποσότητες τεστοστερόνης, παράγοντας που βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και τον μεταβολισμό. Ωστόσο οι άνδρες που έχουν παράλληλες ερωτικές σχέσεις έχουν αυξημένα επίπεδα στρες εξαιτίας της κατάστασης που είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν και το στρες έχει διαπιστωθεί ότι επιβαρύνει σημαντικά την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι αυξημένες ποσότητες τεστοστερόνης αποτελούν εχθρό της κατάθλιψης, ενώ αντίθετα η κακή σεξουαλική ζωή συνδέεται με την ανάπτυξη κατάθλιψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου