Κυριακή 16 Μαΐου 2010

«Παρηγορημένος» ο Πάπας από τη μαζική παρουσία πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' δήλωσε «παρηγορημένος» από τη μαζική ανταπόκριση δεκάδων χιλιάδων πιστών στο κάλεσμα της Αγίας Έδρας να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να στηρίξουν τον ποντίφικα απέναντι στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας.

«Είμαι παρηγορημένος από την τόσο μαζική παρουσία σας. Ευχαριστώ!» δήλωσε ο Πάπας από το μπαλκόνι του, αφού γιόρτασε την Regina Coeli όπως κάθε Κυριακή πριν από την Πεντηκοστή.

«Σας ευχαριστώ θερμά, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, για τη θερμή παρουσία σας. Σε όλους σας θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου» είπε ο Βενέδικτος ΙΣτ'.

«Σήμερα δείχνετε τη μεγάλη αγάπη και τη βαθιά εγγύτητα της Εκκλησίας και του λαού της Ιταλίας προς τον Πάπα και τους ιερείς μας» δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος των συγκεντρωμένων, που υπολογίστηκε από την αστυνομία σε περισσότερα από 150.000 άτομα.

«Ο πραγματικός εχθρός που πρέπει να φοβούμαστε και που πρέπει να καταπολεμήσουμε είναι η αμαρτία, το πνευματικό κακό, το οποίο δυστυχώς, μερικές φορές μολύνει επίσης και τα μέλη της Εκκλησίας» είπε αναφερόμενος στις περιπτώσεις των παιδεραστών ιερέων.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου