Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τεράστια οικονομική ζημιά για Κόκκαλη & ΟΣΦΠ


Εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ.


Τόσο είναι το οικονομικό πλήγμα, που δέχθηκε φέτος ο Ολυμπιακός και ο Σωκράτης Κόκκαλης, από την απώλεια του τίτλου και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πως αναλύεται η φετινή «μαύρη τρύπα» στον Ολυμπιακό και πως μπορεί, να «μεγεθυνθεί» τα επόμενα χρόνια, αν οι Πειραιώτες δεν επανέλθουν άμεσα στη κορυφή της Ελλάδας;

***Στα 25εκ. είναι η ζημιά του Ολυμπιακού από τη μη συμμετοχή του στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

***Τα 25εκ μπαίνουν αυτομάτως στο ταμείο του Παναθηναικού, αφού ο ΠΑΟΚ-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-θα μείνει εκτός των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε οι «πράσινοι» θα εισπράξουν και το «μπόνους» της ΟΥΕΦΑ, που αναλογεί στη δεύτερη ελληνική ομάδα. Έτσι, η ζημιά για τον Ολυμπιακό διπλασιάζεται, αφού ο Παναθηναικός είναι ο βασικός του αντίπαλος και τη νέα περίοδο και ξεκινάει με +25εκ.

***Στον Ολυμπιακό, με βάση την εικόνα της «ερυθρόλευκης» ομάδας, απαιτούνται (μίνιμουμ) 3-4 παίκτες πρώτης γραμμής, που θα τη μετατρέψουν σε πρωταγωνίστρια, ώστε να «χτυπήσει» στα ίσα τους «πράσινους». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, που έχουν γίνει στη διοίκηση , για να επιχειρηθεί ένα τέτοιο μεταγραφικό άνοιγμα χρειάζεται να «πέσουν» στην αγορά, περίπου 15-20εκ. Κάτι, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης και με τον Σ. Κόκκαλη υπό επιχειρηματική πίεση, δείχνει δύσκολο.

***Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό θα είναι, να χάσει και το τίτλο του χρόνου. Σε μία τέτοια περίπτωση θα έχουμε πραγματική καταστροφή, αφού αν ο Παναθηναικός είναι πρωταθλητής θα προκριθεί (ξανά) απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ (βάση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ για τους συλλόγους). Έτσι το χάσμα, που θα τον χωρίσει από τον Ολυμπιακό, θα μοιάζει αγεφύρωτο.
Με απλά λόγια, ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι υποχρεωμένος, είτε να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αντέξουν δεύτερη συνεχόμενη απώλεια τίτλου, είτε να δρομολογήσει τις εξελίξεις, ώστε να μπει άμεσα ρευστό στο ταμείο της ΠΑΕ.

Valaoritoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου