Κυριακή 16 Μαΐου 2010

«φέρε έναν καλό προπονητή, πάρε δέκα παίκτες και πάμε από την αρχή»

Ο Ολυμπιακός μετά το πατατράκ της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μία άθλια εμφάνιση και έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Η ομάδα πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την δεύτερη θέση των πλέι οφ, αλλά αυτό που μένει είναι ότι γι’ ακόμα ένα παιχνίδι η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Το ζουμί του αγώνα, όμως, δεν ήταν ούτε το αγωνιστικό, ούτε η βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού. Το ζουμί ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στο τέλος από τον κόσμο. «Φέρε έναν καλό προπονητή, πάρε δέκα παίκτες και πάμε απ’ την αρχή». Αυτό τα λέει όλα για το τι έγινε στο Καραϊσκάκη στον αγώνα με τον Άρη.

Ελάχιστη σημασία έχει η ανάλυση του αγώνα, αφού ο κόσμος έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα, αλλά ας δούμε πως κάναμε ακόμα μία… γκέλα. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τον Πάντο δεξί μπακ, τον Μπράβο αριστερό και τους Αβραάμ, Ζεβλάκοφ στο κέντρο της άμυνας. Ντουντού και Λεντέσμα έπαιξαν μαζί στα χαφ έχοντας δεξιά τον Όσκαρ και αριστερά τον Λούα Λούα, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός ήταν «παγωμένος» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ήταν φανερό ότι η ομάδα είχε επηρεαστεί απ’ όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες μπήκαν νωθρά, αλλά φυσικά δεν έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε αυτό το ματς. Ο Άρης, μάλιστα ήταν αυτός που είχε πάρει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, αλλά χωρίς να έχει κάνει κάτι ουσιαστικό.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε γεμάτη την επίθεση του, αλλά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σηφάκη. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 14’ με τον Ντάρμπισιρ να βγάζει μόνο του τον Μήτρογλου με τον Σηφάκη, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει. Στο 21’ ο Κάμπορα βρέθηκε σε θέσης βολής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι από τον Πάρντο. Από ‘κει και πέρα έγινε περισσότερο παιχνίδι κέντρο με τον Ολυμπιακό, πάντως, να μην μπορεί να κάνει φάσεις. Η καλύτερη στιγμή ήταν αυτή του 31ου λεπτού όταν ο Πάντος έκανε την σέντρα, ο Όσκαρ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σηφάκη.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι και πάλι δεν υπήρχε κάποιο πλάνο ανάπτυξης. Μέσα σε όλα στο 38’ αποβλήθηκε ο Ζεβλάκοφ με τον Ντάκο να αποδεικνύει ότι όποιος θέλει έρχεται στο Καραϊσκάκη και κάνει ότι θέλει. Ο Θρύλος έμεινε με δέκα παίκτες και ο Ντουντού ήταν αυτός που γύρισε πίσω, στο πλευρό του Αβραάμ για να καλύψει το κενό του Πολωνού. Το παιχνίδι χάλασε από εκείνο το σημείο και μετά και τα νεύρα από τις δύο πλευρές ήταν που κυριάρχησαν. Το 0-0 έμεινε απόλυτα φυσιολογικά στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν πρόσφερε και κάτι το ιδιαίτερο στον ελάχιστο κόσμο που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω για να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία του Σηφάκη. Η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική και πάλευε όπως πάντα με ανορθόδοξους τρόπους για να γίνει επικίνδυνη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν, είχαν και το αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ ο μοναδικός παίκτης που τα έδινε όλα γι’ ακόμα μία φορά ήταν ο Όσκαρ. Ο Άρης όσο περνούσε η ώρα και έβλεπε αυτή την εικόνα του Ολυμπιακού είχε αρχίσει να παίρνει θάρρος και να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι.

Ήταν «λίγος» πάντως και ο Άρης και αυτό ήταν που κρατούσε τον Θρύλο όρθιο σε αυτό το παιχνίδι, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ακόμα και όταν τους δινόταν η ευκαιρία. Από το 65’ και μετά το παιχνίδι άνοιξε πολύ και ο Ολυμπιακό έψαξε επίμονα το γκολ, αλλά με τρόπους μάλλον μόνο από θαύμα θα ερχόταν. Προσπαθούσε η ομάδα με βαθιές μπαλιές, αλλά και με σέντρες από τους μπακ και φυσικά η μεγάλη φάση δεν μπορούσε να γίνει. Το κέντρο του Άρη έδειχνε να έχει κερδίσει την μάχη, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να δημιουργήσει με ατομικές ενέργειες του Λούα Λούα, ο οποίος γι’ ακόμα ένα παιχνίδι εκνεύρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στο 77’ ο Νασούτι αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς είχε ανάψει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε ο Ολυμπιακός να φτιάξει ήταν ανορθόδοξος. Μέχρι και ο Πάντος έβγαινε μπροστά για να γίνει απειλητική η ομάδα, αλλά με τέτοιες τακτικές δεν μπορούσε ο Σηφάκης να ανησυχήσει. Όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε του τα νεύρα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν και ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να πάρει τη νίκη κόντρα στον Άρη. Και ήταν ανήμπορος γιατί δεν είχε κανένα αγωνιστικό πλάνο, όπως σε όλα τα παιχνίδια του. Δεν είχε τρόπο η ομάδα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι έβλεπες τους παίκτες και ήταν για λύπηση. Έτσι ο Ολυμπιακός μπλέκει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες και κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την δεύτερη θέση των πλέι οφ.

Αυτό που μένει από το ματς, όμως δεν είναι τίποτα άλλο από το σύνθημα με το οποίο έκλεισε αυτή η άθλια βραδιά. «Φέρε έναν καλό προπονητή, πάρε δέκα παίκτες και πάμε από την αρχή», φώναξε ο κόσμος και έστειλε το μήνυμα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Όσκαρ, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ (54΄ Κυριάκος Παπαδόπουλος)

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο (82΄ Γραικός), Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντες, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Ντέιλι (61΄ Αραβίδης)

gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου