Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Αιματηρές ληστείες στην Αθήνα,Μία δολοφονία και μία απόπειρα, σημειώθηκαν το πρωί και χθες, Σάββατο τη νύχτα, στην Αθήνα.

Δολοφονημένος βρέθηκε στις 09.20 ιδιοκτήτης ταβέρνας, στην Καισαριανή, ο οποίος εκτιμάται ότι έπεσε θύμα ληστών. Άνδρας από τη Συρία, εξάλλου, χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από δύο ένοπλους ληστές μέσα στο σπίτι του, στην Πεύκη.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, περίπου 50 ετών, βρέθηκε μέσα στο κατάστημά του, στην οδό Βελεστίνου 1, όπου είχε πάει το πρωί για να κάνει τις απαραίτητες ετοιμασίες. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία είχε στείλει μια υπάλληλο να ψωνίσει και όταν αυτή επέστρεψε τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος. Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή, που εξέτασε το πτώμα, ο άνδρας έχει δεχθεί δύο ή τρία χτυπήματα με μαχαίρι στον λαιμό και στο στήθος. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι ο δράστης, ή οι δράστες, είχαν σκοπό να ληστέψουν τον άτυχο καταστηματάρχη, ο οποίος πιθανόν αντιστάθηκε και γι αυτό τον σκότωσαν. Επάνω του δεν είχε χρήματα, αλλά ουδείς γνωρίζει αν οι δράστες πήραν κάτι από την ταμειακή μηχανή.

Το δεύτερο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Αποστολοπούλου 16, στην Πεύκη. Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο διαμέρισμα Σύρου υπηκόου, ο οποίος διαμένει με την έγκυο γυναίκα του και τον κατάκοιτο πατέρα του. Οι δράστες κλείδωσαν τη γυναίκα και τον πατέρα σε ένα δωμάτιο και ζητούσαν επίμονα χρήματα από τον παθόντα. Εκείνος αντιστάθηκε και τότε, ο ένας τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι. Οι δράστες διέφυγαν με άγνωστο μέσο, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου