Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Φυσικές βαφές για τα μαλλιά!

Πολλές γυναίκες δεν θέλουν να βάφουν τα μαλλιά τους με κοινές χημικές βαφές.
Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία , παρακάτω μπορείς να δεις με ποιούς τρόπους μπορείς να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου με αγνούς και φυσικούς τρόπους. Το μειονέκτημα αλλά παράλληλα και πλεονέκτημα των φυτικών βαφών είναι ότι δρουν επιφανειακά και ξεθωριάζουν σχετικά γρήγορα.

Χέννα: ανάλογα με το φυσικό σου χρώμα, μπορεί να δώσει θαυμάσιους κόκκινους τόνους.
Σε ποιές ταιριάζει: σε σκούρες καστανομάλλες και μελαχροινές.. Αν έχεις ξανθά μαλλιά η χέννα θα δώσει στα μαλλιά σου τόνους πορτοκαλί.
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε την σκόνη με νερό μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Σκέπασε τα μαλλιά με αλουμινόχατρο, άφησέ τα έτσι για 30' ή περισσότερο, ανάλογα με την ένταση του χρώματος που επιθυμείς.

Χαμομήλι: Θαυμάσιο για τα φυσικές ξανθομαλλούσες. Κάνει το χρώμα πιο λαμπερό.

Εκτέλεση:
Βράσε 25γρ. άνθη χαμομηλιού σε 600ml νερό. Σουρώστε το και χρησιμοποιήσε το μετά από κάθε λούσιμο.
Αν θέλεις να ανοίξουν περισσότερα τα μαλλιά σου, καλό θα ήτανε να τα στεγώσεις στον ήλιο.

Ινδικό Τσάι: Δίνει ζεστό χρώμα στα καστανά μαλλιά και αν το αφέψημα είναι αρκετά δυνατό, μπορεί να εξαφανίσει ακόμα και τα γκρίζα μαλλιά. Πρέπει να το χρησιμοποιείς συχνά, επειδή η επίδρασή του είναι προσωρινή.
Εκτέλεση:
Φτιάξτο ακριβώς όπως φτιάχνεις το τσάι, αλλά αντί για σακουλάκια τσαγιού προτίμησε τα αποξηραμένα άνθη. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά το λούσιμο σαν ξέβγαλμα.

Το χαμομήλι και το ινδικό τσάι έχουν την τάση να κάνουν τα μαλλιά ξηρά. Για να το αποφύγεις αυτό, φρόντισε μετά από κάθε εφαρμογή άπλωσε ειδικό προϊόν που ξεμπερδεύει τα μαλλιά και τα αφήνει απαλά.

aesthetics-soo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου