Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ....

Ο Σωκράτης Κόκκαλης (Αθήνα–1939) είναι Έλληνας επιχειρηματίας, γιος του γιατρού Πέτρου Κόκκαλη. Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Ομίλου Εταιριών INTRACOM, εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευής τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ηλεκτρονικών και πληροφορικής. Αποτελεί επίσης τον κύριο μέτοχο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού από το 1993.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944 ο Πέτρος Κόκκαλης λόγω και της συμμετοχής του στην αντίσταση αναχώρησε για την Γαλλία το 1947 και την Ανατολική Γερμανία όπου και εγκαταστάθηκε το 1949 συνεχίζοντας την πανεπιστημιακή του καριέρα.

Εκεί τον ακολούθησε και ο γιος του Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος αποφοίτησε το 1962 από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου με πτυχίο φυσικής και ειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Το 1963 ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το 1977 ίδρυσε την εταιρία INTRACOM, η οποία συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.[εκκρεμεί παραπομπή] Ο Όμιλος INTRACOM επεκτάθηκε σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των άλλων εταιρειών που ίδρυσε[εκκρεμεί παραπομπή] ο κ. Κόκκαλης συγκαταλέγονται η INTRALOT (εταιρεία τυχερών παιχνιδιών και η INTRACOM HOLDINGS στην οποία ανήκουν οι INTRACOM Telecom, INTRACOM Defense Electronics, INTRACOM IT Services, hellas online και η Intrakat. Ο Όμιλος INTRACOM Holdings απασχολεί περισσότερους από 6,200 εργαζόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1997 ο Σωκράτης Κόκκαλης ανακηρύχθηκε John Harvard Fellow, αφού συνέστησε το Πρόγραμμα Κόκκαλη στη σχολή Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει υποτροφίες στη Δημόσια Διοίκηση σε σπουδαστές από τη Νότιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπη, καθώς και από τη Μέση Ανατολή. Επίσης, στοχεύει στην εξασφάλιση της ειρήνης, της δημοκρατίας και των οικονομικών αλλαγών στην περιοχή, μέσα από την έρευνα και άλλες εκτενείς δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Το 1998 ίδρυσε το ίδρυμα Κόκκαλη, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά θέματα και αναπτυξιακούς τομείς στην περιοχή, προς τιμήν της μνήμης του πατέρα του, διακεκριμένου Καθηγητή Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Κόκκαλη έχει ιδρύσει στην Παιανία το Athens Information Technology που σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon, παρέχει MSc in INFORMATION NETWORKING (MSIN). Πέραν του MSIN παρέχει και MASTER OF SCIENCE IN INFORMATION & TELECOMMUNICATIONS TECHNOLOGIES (MSITT) καθώς και το MSc in MANAGEMENT OF BUSINESS, INNOVATION AND TECHNOLOGY (MBIT).

Οι δραστηριότητες του επεκτείνονται στους τομείς της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών. Ομιλεί την αγγλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα ενώ γνωρίζει ρουμανικά, ιταλικά, βουλγαρικά και έχει γνώση σερβικών και γαλλικών. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κόκκαλη και έχει τρεις γιους.

1 σχόλιο: