Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πλαστή η φωτογραφία του JFK με τις γυμνές καλλονές

Μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο νεαρός Τζον Φ. Κένεντι πάνω σε ένα γιοτ περιστοιχισμένος από τέσσερις γυμνές καλλονές αποδείχθηκε ότι πρόκειται για απάτη.

Πρόκειται για την ασπρόμαυρη φωτογραφία η δημοσίευση της οποίας στον ιστότοπο διασημοτήτων TMZ.com προκάλεσε σάλο. Η ίδια ιστοσελίδα ήταν που είχε δημοσιοποιήσει πρώτη το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.

Η θολή φωτογραφία, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί από μακριά "έδειχνε" το νεαρό Τζον Κένεντι να χαλαρώνει πάνω σε ένα γιοτ. Δύο γυμνές γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία στο επάνω μέρος του γιοτ, ενώ μια τρίτη σκαρφαλώνει σε μια σκάλα στο πίσω μέρος του σκάφους. Μια τέταρτη επίσης γυμνή γυναίκα με τα χέρια σηκωμένα ψηλά πηδά από το σκάφος στη θάλασσα.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα The Smoking Gun παρουσιάζει μια έγχρωμη εκδοχή της φωτογραφία που δημοσιεύεται στο ΤΜΖ και με το διευκρινιστικό υπόμνημα ότι πρόκειται για δημοσίευμα του 1967 στο περιοδικό Playboy για διακοπές στην Καραϊβική, χωρίς καμιά αναφορά στον πρόεδρο Κένεντι ο οποίος είχε πεθάνει πέντε χρόνια πριν.

Σε συνέντευξη του στον ίδιο διαδικτυακό τόπο ο φωτογράφος του Playboy Λάρι Ντέιλ Γκόρντον, που έχει τραβήξει την περίφημη φωτογραφία, δηλώνει ότι ο άνδρας που το ΤΜΖ παρουσιάζει ως τον Κένεντι ήταν ένα "αμειβόμενο μοντέλο" όπως και οι γυμνές γυναίκες που εμφανίζονται στη φωτογραφία.

Ωστόσο το ΤΜΖ επιμένει ότι πολλοί ειδικοί εξέτασαν τη φωτογραφία, στη συνέχεια παραδέχθηκαν ότι ήταν πλαστή, αλλά δεν διευκρινίζει πώς και γιατί στήθηκε η απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου