Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοχρονιά με καλό καιρό

Καλός καιρός προβλέπεται για την Πρωτοχρονιά. Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στην Πελοπόννησο.

Καλός γενικότερα προβλέπεται ο καιρός κατά την Πρωτοχρονιά.

Κύρια χαρακτηριστικά η άνοδος της θερμοκρασίας, οι νοτιάδες και οι τοπικές βροχές στα δυτικά.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Πρωτοχρονιά με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας, τους νοτιάδες και τις τοπικές βροχές στα δυτικά.

Αραιές νεφώσεις την Πέμπτη που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα. Θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά.

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό και την ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας, σε ενδεχόμενο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων με πλημμύρες και χιόνια πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη.

Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι απαραίτητο όλες οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και αυτό ζητώ από όλους τους φορείς αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Να είμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε ότι παρουσιασθεί, αν και εύχομαι κι ελπίζω, ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» και συμπλήρωσε, «υπάρχει εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, δεν ξεκινάμε τώρα αλλά θα πρέπει να υπάρχει πάντοτε ετοιμότητα εγρήγορση και ένας πολύ καλός συντονισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου