Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ !!!!!!!

Το φαγητό στη μέση της νύχτας χαλάει τα δόντια, προειδοποιούν Δανοί ερευνητές. Εξετάζοντας τους ιατρικούς φακέλους 2.217 εθελοντών, διαπίστωσαν πως τα δόντια χαλάνε πολύ πιο γρήγορα όταν τρώει κανείς νύχτα – ίσως διότι το βράδυ μειώνεται κατακόρυφα η παραγωγή σιέλου.

Το σάλιο είναι απαραίτητο για να απομακρύνονται τα υπολείμματα της τροφής από το στόμα και το βράδυ του η παραγωγή του μειώνεται, διότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι προγραμματισμένος να τρώει νύχτα, εξηγούν στην επιθεώρηση «Eating Behaviours».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ για να εξετάσουν τους φακέλους των εθελοντών, οι 173 εκ των οποίων (το 8%) ήταν νυκτερινοί καταναλωτές φαγητού.

Αυτό σημαίνει ότι προσλάμβαναν το 25% ή περισσότερο των ημερήσιων θερμίδων τους τσιμπολογώντας μετά το βραδινό γεύμα και πριν μπουν για ύπνο ή ξυπνούσαν στη μέση της νύχτας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να τσιμπήσουν κάτι.

Μία λύση θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το καλό βούρτσισμα των δοντιών μία ώρα έπειτα από την κατανάλωση φαγητού, αλλά μελέτες δείχνουν πως πολλοί δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους ούτε μία φορά την μέρα – πόσο μάλλον μέσ’ τη νύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου