Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

Στις 5 Ιουνίου 2010 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του Athens Pride, του Φεστιβάλ Λεσβιακής, Γκέι, Αμφί και Τρανς Υπερηφάνειας, που κορυφώνεται με την πιο πολύχρωμη και πολύβουη παρέλαση που συμβαίνει στην πόλη τα τελευταία 6 χρόνια !

Tο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στην ευρύτερη περιοχή είναι παράλληλα κι ένα από τα δυναμικότερα αναπτυσσόμενα φεστιβάλ στην Ευρώπη : Στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν τα περίπτερα των δεκάδων οργανώσεων που συμμετέχουν αλλά και να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πλατείας συμμετέχοντας έτσι σε ένα από τα καλύτερα ανοιχτά πάρτυ της πόλης!

Όπως είθισται, οι εκδηλώσεις του Athens Pride κλιμακώνονται με την περίφημη πορεία Υπερηφάνειας: μια ισχυρή επίδειξη ποικιλομορφίας και αποδοχής! Με φόντο τους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου, πολιτικές οργανώσεις, ομάδες και χιλιάδες φίλες και φίλοι πορεύονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με εορταστική, περήφανη αλλά και διεκδικητική διάθεση. Για πάνω από μια ώρα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε ένα ενθουσιώδες μωσαϊκό εικόνων, ήχων και χρωμάτων!

Γιατί να έρθει λοιπόν κανείς στο Αthens Pride? Προφανώς, οι λόγοι είναι πολλοί: για μερικούς πολιτικοί, για άλλους προσωπικοί αλλά σίγουρα διαφορετικοί για την καθεμία και τον καθένα!

http://www.athenspride.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου