Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

«Τίτλος με νίκη στο ΟΑΚΑ»

Την άποψη ότι ο Θρύλος θα κατακτήσει τον τίτλο κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, υπογράμμισε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ακόμα και όταν η διαφορά ήταν στους 8 πόντους έλεγε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλητής: "Απόλυτα και θα δικαιωθώ ακόμα περισσότερο σε λίγο. Είναι πολλά τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Ειδικά τον Ιανουάριο και την εποχή τη δική μου είχαμε πάντα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει φάει τις περισσότερες κλωτσιές φέτος στο γήπεδο. Από τους αντιπάλους δεν έχει τιμωρηθεί κανένας. Εγώ πρώτος λέω ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν δικαιούνται να μιλούν για τη διαιτησία. Αλλά για τις κλωτσιές θα μιλήσω, γιατί δεν πληρώνουμε εκατομμύρια για να τρώνε κλωτσιές. Να ρωτήσουμε την ΚΕΔ για να δούμε γιατί στις άλλες ομάδες παίρνουν κίτρινες κάρτες οι αντίπαλοι".

Για το ρόλο που θα παίξει το πρόγραμμα ως το τέλος: "Οταν ήμασταν στο -8 είπα ότι αν καλύψουμε τη διαφορά... Ο τελικός του Ολυμπιακού είναι το Σάββατο με τον Εργοτέλη. Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι και θα παίξει τεράστιο ρόλο. Αν νικήσει στην Κρήτη ο Ολυμπιακός έχει 4 ματς εντός, 3 εκτός και εκεί που υπολογίζω ότι θα κερδίσει οπωσδήποτε, γιατί ξέρω την ψυχή του πρωταθλητή, είναι μέσα στο ΟΑΚΑ. Το είχα πει ότι αν πλησιάσουμε και θέλει ο Ολυμπιακός 3 βαθμούς, θα το πάρει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Την ξέρω την ομάδα και είμαι σίγουρος. Ελπίζω ότι θα παίζουν όλοι. Υπάρχουν σοβαρές απώλειες, ο Γκαλέτι, ο Ντούντου, δεν έπαιξε ο Μέλμπεργκ χθες, ο Στολτίδης έλειψε πολύ, ο Ματ. Συνέχεια παίζουμε με μείον τέσσερις παικταράδες. Κομπλέ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Ολυμπιακός και με την προσθήκη του Λούα Λούα γίναμε πολύ γρήγοροι μπροστά. Αν με είχαν ακούσει και δεν είχαν πάρει τον Ζίκο και αφήνανε τα δύο παιδιά, τον Μπάντοβιτς και τον Νινιάδη, που ήξεραν την ομάδα και ήταν μαθητές του Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός θα είχε ήδη πάρει τον τίτλο".

Για το αν πείθει ο Ολυμπιακός ότι δεν θα έχει απώλειες ως το τέλος: "Ο Ολυμπιακός από εδώ και μπρος σε κάθε παιχνίδι θα είναι και καλύτερος. Αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά κλάσεων μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και των άλλων ομάδων. Δεν πιστεύω να υπάρχει αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη σαν τον Αβραάμ και τον Μέλμπεργκ. Και για μένα ο Αβραάμ είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη. Σε κάθε ματς είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τον Αρη. Αν παίξει και ο Ντούντου, που είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού στο κέντρο, ο Ολυμπιακός έχει προσωπικότητες να πάρουν ένα παιχνίδι. Επιπλέον, με τον Ντάτολο , τον Λούα Λούα και τον Ντάρμπισαϊρ γίνεται πολύ γρήγορη η ομάδα. Ο Ακης ο Στολτίδης είναι η λίρα 100 του Ολυμπιακού. Η ομάδα έχει μεγάλο αβαντάζ με Αβραάμ, Νικοπολίδη, Ακη, Γκαλίτσιο και τους άλλους Ελληνες. Μπορούν να ξεσηκώσουν τους υπόλοιπους".

Για τον Ντιόγο και αν κάποιοι από τον Ολυμπιακό δεν τον πρόσεξαν όπως έπρεπε: "Ολα αυτά είναι ψέματα. Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται για συναισθηματικούς λόγους ή ο,τιδήποτε, να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Αυτά ξεπερνιούνται. Είναι επαγγελματίας, θα του μιλήσουν όλοι. Θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα και θα επανέλθει δριμύτερος γιατί τον προσέχουν πάρα πολύ ο Νινιάδης και ο Μπάντοβιτς. Ευθέως το λέω ότι είχε παραγκωνιστεί από τον Κετσπάγια, τον άφηνε απ' έξω. Δεν έχω τίποτα με τον Κετσπάγια, τον ευχαριστώ γιατί είναι ο μόνος προπονητής που έφυγε αήττητος και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Ο Ντιόγο ένιωθε πως είναι εκτός ομάδας. Είμαι κοντά στα παιδιά, και χτες μιλήσαμε μόλις τελείωσε το ματς. Και ο Γκαλέτι τότε είχε πολλά προβλήματα, δεν τον έβαζε. Ο Ντιόγο είναι μικρός, το πήρε ψυχολογικά. Μετά ήρθε ο Ζίκο, αλλά τότε ο Ντιόγο είχε σοβαρό τραυματισμό. Πιστεύω ότι θα επανέλθει και θα είναι πολύ καλύτερος. Τα παιδιά θα τον βάλουν επιλεκτικά κάπου, για να μην τον κάψουν".

Για το κλίμα στην ομάδα: "Υπάρχει ενθουσιασμός τεράστιος. Ο Μπάντοβιτς με τον Νινιάδη αλλά και εγώ όταν με ρωτάνε οι παίκτες τους δίνω να καταλάβουν ότι είναι οι κυριότεροι διεκδικητές. Θέλει σοβαρότητα, εδώ είναι τα δύσκολα. Να είναι ταπεινοί, να έχουν το μυαλό στο κεφάλι. Όλοι έχουν καταλάβει ότι μπορούν να το πάρουν το πρωτάθλημα. Θέλει αυτοσυγκράτηση, όχι ενθουσιασμό, πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα από πριν. Αυτά τα παιδιά είναι γεννημένοι πρωταθλητές. Έχουν τόσα χρόνια μπολιαστεί. Εδώ οι ξένοι έχουν μπολιαστεί σαν τους Ελληνες".

gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου