Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

"Η Warner σκότωσε τη γυναίκα μου", λέει ο άντρας της Μέρφι

Ο Σάιμον Μόντζακ (Simon Monjack) κατηγορεί τους διευθυντές των Warner Brothers Studios για τον θάνατο της γυναίκας τους, υποστηρίζοντας ότι απολύθηκε από την ταινία "Happy Feet 2".

Ο Βρετανός σεναριογράφος είπε ότι στελέχη της κινηματογραφικής εταιρείας είναι υπεύθυνα για τον ξαφνικό θάνατο της 32χρονης Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy), ετοιμάζοντας ταυτόχρονα μια αγωγή εναντίον τους. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ήταν αυτοί που προκάλεσαν τη μοιραία εκείνη καρδιακή προσβολή όταν την απέλυσαν από την κινηματογραφική συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων "Happy Feet".

Εκπρόσωπος Τύπου, όμως, των στούντιο χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Μόντζακ ως "κατακριτέους" και αρνήθηκε ότι υπήρχε καν, σχετικό συμβόλαιο. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: "Οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με το ότι η Warner Bros Pictures ήταν κατά κάποιον τρόπο υπεύθυνη για τον τραγικό θάνατο της Μπρίτανι Μέρφι είναι αποδεδειγμένα λανθασμένος, κατακριτέος και δυσφημιστικός".

"Παρά τις ανακοινώσεις που υποστηρίζουν το αντίθετο, η Warner Bros Pictures και η κυρία Μέρφι ουδέποτε έκαναν κάποια συμφωνία για την ταινία 'happy Feet', και άρα δεν υπήρχε κάποιο συμβόλαιο που θα μπορούσε να σπάσει".

Ο Μόντζακ υποστήριξε ότι η εταιρεία είχε συμφωνήσει να την πληρώσει €8.000 την ημέρα για τουλάχιστον 5 μέρες δουλειάς, κατά την οποία θα έπρεπε να χαρίσει τη φωνή της σε έναν από τους χαρακτήρες του φιλμ με πρωταγωνιστές κάποιους πιγκουίνους.

Είπε ότι το στούντιο έκοψε τη Μέρφι, βασιζόμενο σε φήμες ότι είχε απολυθεί από το θρίλερ "The Caller" όπου πρωταγωνιστούσε, λόγω της δύσκολης συμπεριφοράς της στο πλατό. Οι παραγωγοί της συγκεκριμένης ταινίας, αντίθετα υποστηρίζουν ότι ο Μόντζακ εμφανίστηκε στα γυρίσματα που γινόταν στο Πουέρτο Ρίκο μεθυσμένος και χρειάστηκε να τον απομακρύνουν με τη βία.

Όμως, σε μια εκτεταμένη συνέντευξη στην ιστοσελίδας "The Daily Beast", ο συντετριμμένος χήρος κατηγόρησε τους ιθύνοντες του κινηματογραφικού κολοσσού για τον θάνατο της γυναίκας του μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. "Ήταν απαρηγόρητη", είπε ο Μόντζακ. "Η Warner Brothers βασίστηκε σε διαδόσεις και εικασίες σχετικά με το φιλμ στο Πουέρτο Ρίκο".

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Ιατροδικαστής της Πολιτείας του Λος Άντζελες δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημα τα αποτελέσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου της ηθοποιού, περιμένοντας τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, η Μέρφι έπασχε από συγγενές καρδιακό φύσημα, μια σχετικά κοινή ασθένεια της καρδιάς, που σήμαινε χονδρικά ότι η βαλβίδα δεν έκλεινε τελείως.

Η ηθοποιός είχε επίσης πρόσφατα καταπολεμήσει την ανορεξία, ενώ βρέθηκαν πάνω από 12 συνταγογραφημένα φάρμακα στο δωμάτιό της. Ο Μόντζακ, βέβαια, όπως και η μητέρα της Μέρφι, Σάρον (Sharon) αρνήθηκε ότι έπαιρνε ναρκωτικά.

"Όλο τον καιρό που τη γνώριζα, ποτέ, και επαναλαμβάνω ΠΟΤΕ, δεν πήρε ναρκωτικά. Ούτε μια γραμμή κοκαΐνης, ούτε ένα τσιγαριλίκι, τίποτα", είπε με έμφαση. "Ήταν πάντα αντίθετη στα ναρκωτικά. Οι σχετικές φήμες την είχαν κάνει να χάσει ρόλους, είμαι σίγουρος", πρόσθεσε.

Επίσης, ο Μοντζακ αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον ήθελαν να έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της γυναίκας του. "Τα φιλμ της Μπρίτανι, είχαν κάνει σχεδόν €72.000.000 πριν ακόμη με γνωρίσει", είπε συγκεκριμένα. "Η καριέρα της όμως είχε τελειώσει πριν από αυτό. Είχε περάσει από τέσσερις ή πέντε αντζέντηδες μέχρι τη στιγμή που με γνώρισε και είχε κάνει πολλές μικροταινίες που βγήκαν κατ'ευθείαν στο βίντεο. Είχε πολύ καιρό να βγάλει καλά χρήματα και την εποχή που με γνώρισε, αγωνίζονταν οικονομικά, λόγω μιας σειράς ατυχών επενδύσεων. Είχε εμπιστευτεί ανθρώπους που δεν θα έπρεπε".

"Υπάρχουν άνθρωποι στο Χόλιγουντ που βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι νέους ηθοποιούς που γνωρίζουν απότομα την επιτυχία, βάζοντας τους να επενδύσουν σε πράγματα που δεν θα έπρεπε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου