Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Αναρχικοί "χτύπησαν" το γραφείο του Σημίτη :))))))))))))))))))))

Η αναρχική ομάδα «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση», που πρωτοεμφανίστηκε το 2006, ανέλαβε χθες το απόγευμα την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Στο γραφείο του κ. Σημίτη, στον πέμπτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας 35, στις 4.10 το απόγευμα, όταν έγινε η επίθεση, βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Οι άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τα γραφεία δεν φυλάσσονται, ανέβηκαν μέχρι τον πέμπτο όροφο, όπου δίπλα από το γραφείο του τέως πρωθυπουργού βρίσκονται τα γραφεία του Ιδρύματος Σημίτη και τα γραφεία ενός δικηγόρου και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του πολιτικού γραφείου.

Από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά με συνέπεια να τυλιχθεί στις φλόγες η ξύλινη πόρτα. Εντρομοι οι δύο εργαζόμενοι βγήκαν στο μπαλκόνι. Αμέσως έφτασε στο σημείο όχημα της Πυροσβεστικής και ύστερα από δέκα λεπτά οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να σβήσουν τη φωτιά που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πόρτα των γραφείων και στους τοίχους τόσο του γραφείου όσο και του διαδρόμου. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους και μέχρι να πιστοποιηθεί ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος η πολυκατοικία εκκενώθηκε.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα βρήκαν τρία σκασμένα γκαζάκια (ένα μεγάλο των 450 γρ. και δύο μικρά των 190 γρ.), υπολείμματα από πλαστικό μπιτόνι όπου βρισκόταν το εύφλεκτο υγρό και κομμάτι από ύφασμα. Σύμφωνα δε με αυτόπτες μάρτυρες, τα γκαζάκια τοποθέτησαν δύο άτομα που όταν βγήκαν από την πολυκατοικία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε από άγνωστο που τηλεφώνησε στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος το μόνο που είπε ήταν: «Εμείς χτυπήσαμε τον Σημίτη».

Η ομάδα «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» έκανε την εμφάνισή της το 2006 και στον παρελθόν είχε επιτεθεί με γκαζάκια και σε γραφεία του ΛΑΟΣ. Τελευταία επίθεσή της ήταν στις 18 Μαρτίου πέρσι στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται στη οδό Χαλκοκονδύλη 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου