Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια Γερμανία


Νέες ισχυρές χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν προσωρινά κύριοι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Γερμανία σήμερα, ενώ η εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους εκχιονιστήρες προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση.

Σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία που αποδίδονται στο χιόνι και τον πάγο.

Στο υψηλότερο βουνό στο Μέλανα Δρυμό της νοτιοδυτικής Γερμανίας, το Φέλντμπεργκ, χιονοστιβάδα κάλυψε δύο σκιέρ, οι οποίοι ευτυχώς ανασύρθηκαν ζωντανοί από το χιόνι.

Οι μετεωρολόγοι ανέφεραν πως και άλλες χιονοπτώσεις προβλέπονται για την Τρίτη. «Δεν είχαμε τόσο εκτεταμένο χιόνι που να παραμένει τόσο πολύ χωρίς να λιώνει από το 1978-79», δήλωσε η Ντοροτέα Πέτσολντ, μετεωρολόγος στη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία DWD.

Το κρατίδιο του Μέκλενμπουργκ-Δυτική Πομερανία, στην ακτή της Βαλτικής, έχει καλυφθεί από το χιόνι από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ήταν και πάλι μία από τις περιοχές που επηρεάστηκαν πιο πολύ όταν το φρέσκο χιόνι έφθασε τα 40 εκατοστά, με τους κύριους αυτοκινητόδρομους να κλείνουν εξαιτίας ατυχημάτων με αυτοκίνητα που γλιστρούσαν στο οδόστρωμα. Ακόμα και δύο εκχιονιστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν.

Όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη-λιμάνι Ροστόκ σταμάτησαν τη λειτουργία τους ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνίζονταν να ξανανοίξουν τους δρόμους και η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, η Χάνσα Ροστόκ, ανέβαλε το παιχνίδι που επρόκειτο να δώσει σήμερα στο πλαίσιο των αγώνων της δεύτερης κατηγορίας.

«Το γήπεδο δεν παίζεται: είχαμε 30 εκατοστά φρέσκο χιόνι και η χιονοθύελλα δεν έχει κοπάσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κάρστεν Λέχμαν.

Στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία), υπολογίζεται πως 25.000 άνθρωποι αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το κρύο πηγαίνοντας για μία βόλτα στην παγωμένη λίμνη στο κέντρο της πόλης.

Στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η αστυνομία κατέγραψε 300 τροχαία που αποδίδονται στον πάγο και το χιόνι. Πολλοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν για ατέλειωτες ώρες, ενώ γερανοί ρυμουλκούσαν τα αυτοκίνητα που έμειναν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου