Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αυστηρά μέτρα από ΕΛΑΣ με βάση το κλίμα των ημερών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συμμετείχαν η ηγεσία της Αστυνομίας καθώς και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Αθήνας.

Δεν συζητήθηκε λεπτομερώς ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας ωστόσο, υπήρξε εκατέρωθεν συμφωνία τις επόμενες ημέρες να υπάρξει στενή συνεργασία αστυνομίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε να αποφευχθούν έκτροπα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής (διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΕ το διάστημα 1978 - 1980) τόνισε ότι η "17Νοέμβρη είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία και όχι ραντεβού με τη βία".

Απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών που θα μετάσχουν στα μέτρα τονίζοντας ότι τα μέτρα θα ληφθούν με βάση τις απαιτήσεις της εποχής.

Για το θέμα του Πανεπιστημιακού ασύλου παρέπεμψε στον ισχύων νόμο που επιτρέπει στις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν σε χώρους πανεπιστημιακού ασύλου σε περίπτωση που τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα.

"Έχουμε την υποχρέωση να εγγυηθούμε την ηρεμία της κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την άποψη όλοι, η πανεπιστημιακή κοινότητα, η Πολιτεία, οι Αστυνομικές Αρχές, οι νέοι οφείλουμε να συνεργαστούμε" τόνισε ο Χρ.παπουτσής.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν οι δηλώσεις και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα:

"Είναι όμως αυτονόητη υποχρέωσή της Πολιτείας να διαφυλάξει αυτό τον ειρηνικό χαρακτήρα της επετείου" τόνισε.

Εκτός της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και των πρυτάνεων στη σύσκεψη πήρε μέρος και η προΪσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου.

Περιφρούρηση εντός Πολυτεχνείου

Αυξημένη περιφρούρηση μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου, αποφασίσθηκε φέτος από τις πρυτανικές αρχές, ενώ αύριο ο πρύτανης Σ. Σιμόπουλος, θα στείλει για πρώτη φορά e-mail σε όλους τους φοιτητές, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου το οποίο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 15, 16 και 17 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

"Επαγρύπνηση και εγρήγορση για το τριήμερο του εορτασμού είναι το σύνθημα και των υπολοίπων πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σήμερα στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, δεν ήταν λίγοι οι πρυτάνεις που ζήτησαν διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

news24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου